Tuin

Schuttingen

Wil je een schutting kopen dan heb je ontelbare mogelijkheden. De er zijn zoveel mogelijkheden om je tuin af te sluiten, maar een schutting blijft het meest populair. Dit kunnen schuttingen zijn van hout, maar ook van allerlei ander materialen of systemen. Een eenvoudige schutting kun je zelf goed plaatsen, maar wil je een wat luxueuzere schutting, dan kun je beter de schutting laten plaatsen. Enkele van de mogelijkheden van welke schuttingen je kunt plaatsen.

Houten schuttinghouten schuttingen

De houten schutting is en blijft razend populair. Het geeft een natuurlijke en warme uitstraling. Wel is de kwaliteit van de houten schutting afhankelijk van de houtsoort dat je kiest. Kies je voor een schutting van tropisch hardhout, dan heb je een zeer duurzame schutting die zeker 25 jaar of langer mee kan. Je kunt ook kiezen voor Europees hardhout dat minimaal 15 jaar mee kan gaan. Daarnaast is Europees hardhout ecologisch meer verantwoord.

Schutting van composiet

Schuttingen van composiet zijn enorm in opmars. Dit heeft vooral te maken met de duurzaamheid van composiet schuttingen. Composiet bestaat uit een combinatie tussen houtvezels en kunststof. Je hebt dus wel een houten schutting, maar niet de nadelen van hout. Zo hoef je de schutting niet te onderhouden en de composiet schutting zal niet verkleuren door uv-licht en ook niet kromtrekken.

Kunststof schutting

Wil je een schutting kopen van kunststof, dan kies je vooral voor gebruiksgemak. Een kunststof schutting is duurzaam, het kan zeker 40 jaar mee en vergt geen enkel onderhoud. De kunststof schutting is gemakkelijk af te spoelen met water en meer hoef je niet te doen. Een kunststof schutting is meestal gemaakt van gerecycled kunststof, dus hij is tevens milieuvriendelijk.

Betonnen schutting

Een schutting laten plaatsen van beton is het wat zwaardere werk. Je hebt met een betonnen schutting een uitermate sterke schutting die lang meegaat. Je bent gegarandeerd van een goede bescherming van je privacy en het houdt geluid en wind tegen. Niet iedereen is een liefhebber van beton, omdat het kil kan overkomen, maar een likje betonverf of begroeiing tegen de schutting kan dit veranderen.

Combinatie materialen

Je hoeft een schutting niet in één materiaalsoort te plaatsen. Verschillende materialen zijn goed met elkaar te combineren. Zo kun je de levensduur van een houten schutting aanzienlijk verlengen, door hem te plaatsen op een betonnen onderrand of te bevestigen aan betonnen palen. De houten schutting hangt dan niet direct op de grond, wat de kans op rotten verkleind.