Woonkamer

Wat is op het moment trendy behang?

trendy behang

Waar vroeger veel werd behangen, kiest men tegenwoordig al jaren veel meer voor het verven van wanden. Mensen denken vaak dat behangen moeilijk is en kiezen daarom voor het verven van de wanden. Behangen hoeft echter helemaal niet moeilijk te zijn, zeker na het zien van een goede instructie video of na tips uit de behangwinkel. Op die manier zijn er plots veel meer mogelijkheden om een bepaalde sfeer te creëren. Op het gebied van behang is er namelijk een grote variatie, je kunt kiezen voor verschillende kleuren, texturen, diktes en soorten. Wil jij de laatste trends in jouw interieur en ben je nog op zoek naar inspiratie? Wij zetten hieronder de behang trends van 2020 op een rijtje.

Behang je muren met fotobehang

Misschien heb je het wel eens gezien in een hotel of restaurant: fotobehang. Maar heb je er wel eens over nagedacht om dit ook in jouw eigen interieur toe te passen? Misschien ben jij wel weg van een industriële stijl, maar heb je niet zo’n toffe bakstenen muur. Met een fotobehang maak je er wel eentje. Je bekleedt de wand met een sfeervolle fotoprint van bijvoorbeeld een prachtige natuurfoto of je creëert het vakantiegevoel met een afbeelding van het strand. Je kunt zelfs jouw eigen foto’s laten omzetten in fotobehang. Dan heb je helemaal een unieke muur in jouw interieur. 

Een uitgesproken muur

Je kunt er ook voor kiezen om een statement te maken. Uitgesproken prints en kleuren vragen om de juiste basis in jouw interieur. Je combineert bijvoorbeeld okergeel met grijs voor een sfeervol effect en kies dan voor een tijdloos meubel in een warme kleur. Je brengt dan meer balans in jouw kleurrijke interieur. Maar je kunt er ook voor kiezen om het iets rustiger te houden, bijvoorbeeld met grafische pastellen. Deze behangtrend in jouw interieur is altijd stijlvol. Je maakt deze trend compleet met een grafische print op de muur.

Laat jouw liefde voor de natuur zien

Natuurtinten blijven nog steeds een trend die je in vele interieurs ziet. Natuurtinten zijn warme en zachte kleuren uit de natuur. Je kunt hierbij denken aan zand, klei, planten, gesteente en (herfst)bladeren. Kleuren die je dus vaak in deze interieurstijl terug ziet zijn bruin, nude, zwart, beige, groen, gele en rode tinten. Maar je kunt er ook voor kiezen om op een andere manier de natuur terug te laten komen. Met botanisch behang waan je je in jouw eigen jungle. Dit behang is voorzien van vogels, vlinders, planten en bloemen. En deze trend is pas helemaal af als je daarnaast ook een echte plantenjungle creëert in jouw interieur.