Interieurtrends

Wat is vlies fotobehang?

fotobehang

Je ziet steeds vaker fotobehang op muren, hiermee kun je namelijk een ruimte enorm personaliseren. Vaak is dit een zogenaamd vlies fotobehang, wat bestaat uit papieren lagen met kunststof vezels ertussen. De toplaag is ook van papier, die van een erg sterke kwaliteit en scheurvast is. Je kunt vliesbehang zelfs met een zachte, licht vochtige doek schoonmaken. Deze soort van fotobehang is ook biologisch afbreekbaar en bevat geen gevaarlijke stoffen, waardoor het geschikt is voor alle ruimtes, zoals een kinderkamer of wachtkamer.

Vlies fotobehang is makkelijk aan te brengen

Vliesbehang wordt geproduceerd op een rol en dus moet je die in verschillende banen op de muur aanbrengen, net zoals gewoon behang. Het bevestigen van vliesbehang is erg eenvoudig omdat je de lijm op de muur smeert en het behang hier tegenaan plakt. Je hebt geen gedoe meer met een behangtafel en plaksel. Je moet alleen wel opletten dat je de juiste lijm gebruikt, een die speciaal voor vliesbehang is gemaakt.

Over on-effenheden heen plakken

Als materiaal is dit behang erg fijn, omdat je het kunt plakken over de scheuren in je muur. Daardoor hoef je niet eerst je muur te repareren voor je het vlies aanbrengt. Eenmaal aangebracht, zie je niets meer van de oneffenheden en haarscheurtjes. Daarnaast heb je bij het aanbrengen veel minder last van blaasjes en krimpen, zoals dat bij standaard behang wel het geval is.

Een foto of afbeelding uploaden

Je kunt met vliesbehang elke foto die je wil op je muur krijgen, vandaar dat steeds meer mensen fotobehang online kopen. Aanbieders geven je de mogelijkheid om elke gewenste foto te uploaden, die zij dan voor je op foto vliesbehang afdrukken. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je de foto moet aanleveren, zorg dat je voldoet aan die specificaties voor een duidelijk beeld.

Brandvertragend

Een bijkomend voordeel is dat het materiaal brandvertragend werkt, dit kan vooral bij grote muren een beschermende factor opleveren. Niet voor niets dat je vlies fotobehang daarom steeds vaker op de muren van grote bedrijven ziet zitten. Zij gebruiken het ook als reclame uiting, omdat het makkelijk te verwijderen is en daardoor simpel te vervangen is door een nieuwe.

Vlies fotobehang is ideaal voor digitale fotoprints

De stroken die gemaakt worden, en waarmee je je afbeelding opbouwt, zijn 47,5 cm breed. Dit is een erg fijn formaat om mee te werken. Omdat het zo simpel is om aan te brengen is het ideaal voor digitale fotoprints. Je krijgt de stroken makkelijk tegen elkaar aan geschoven en als je zorgt dat de eerste strook recht hangt, kan het eigenlijk niet fout gaan.