Interieurtrends Tips

Het gebruik van osb platen in je interieur

osb plaat

OSB platen zijn houten platen van geperst hout, die je steeds vaker terug ziet in het interieur bij huizen en bedrijven. Het geeft namelijk een mooie, strakke industriële look, waarbij het toch warm aandoet. Daarnaast zijn er genoeg adressen waar je goedkope osb platen kunt vinden, waardoor een verbouwing van je interieur niet veel geld hoeft te kosten. Hieronder wat voorbeelden van goed gebruik van dit soort houten platen in je interieur.

Een moderne uitstraling

OSB platen zijn die bekende houten platen waarbij je de houtsnippers ziet zitten, die verlijmd zijn tot makkelijk te bewerken platen. Dit geeft een osb plaat een stoere, industriële uitstraling, die goed past in een strak interieur. Daarnaast kun je osb makkelijk schilderen, waarmee het hout een totaal andere uitstraling krijgt. Geschilderd of ongeschilderd, osb kan sowieso tegen een stootje.

Een werkplek maken

OSB is uitermate geschikt om een thuis kantoor van te maken. Zeker nu veel mensen door de corona crisis vanuit huis werken, en daar dus een werkplek moeten maken, is osb een goede oplossing. Op deze manier kun je namelijk goedkoop een kantoor inrichten, en eventueel weer afbreken als je je kantoor thuis niet meer nodig hebt. Niet alleen kun je het hout gebruiken om planken te maken om spullen op op te bergen, maar je kunt er ook goed een bureau van maken. Een simpele manier kan zijn om twee schagen te plaatsen en daar een osb plaat op te leggen, maar op pinterest vind je ook een hoop voorbeelden van complete bureaus van osb. Hier kun je zelfs bouwtekeningen voor vinden, dus twee linkerhanden is geen excuus.

Een achterwand van osb platen

Heb je al een werkplek ingericht, maar vind je deze te kil? Zet dan eens een osb plaat tegen de achterwand om het te breken. Zo breng je warmte in de ruimte en heb je meteen een soort prikbord gemaakt, waar je je memo’s op kwijt kunt. Ook kun je hier andere dingen aan ophangen, zonder dat er gaten in je muur komen.

Een osb vloer

Steeds vaker wordt osb gebruikt als vloer, door de grote platen ligt die snel en heb je een moderne uitstraling. Aangezien onbewerkt osb niet goed tegen water kan, zul je deze eerst waterdicht moeten afwerken. Dit kan bijvoorbeeld erg makkelijk met transparante beits.