Tips

Wat zijn de voordelen van een zonwering?

zonwering

Voordat het lente- of zomerseizoen aanbreekt, is het verstandig om te zorgen dat je in en rond jouw woning of bedrijf kwalitatief goede zonwering hebt. Goede en stijlvolle zonwering kopen heeft behoorlijk wat voordelen, die veel mensen zich niet direct realiseren. In dit artikel lees je waarom zonwering kopen een verstandig idee is en zetten we alle pluspunten voor je op een rijtje.

1. Het blijft binnen lekker comfortabel

Een van de grootste voordelen van zonwering kopen, is dat het in huis weer lekker en comfortabel wordt. Zeker als het buiten tropisch warm is, zorgt goede zonwering ervoor dat het in huis niet te warm of te benauwd wordt.

2. Extra sfeer in en rond je huis

Of je nu buitenzonwering koopt, zoals een knikarmscherm of shutters, of je gaat voor zonwering in huis zelf: met stijlvolle zonwering kun je in en rond huis een hoop extra sfeer creëren.

3. Besparen op de energierekening

Bepaalde typen zonwering zijn ideaal om te besparen op de energierekening. Met name lamellen, vitrage en zeker ook elektrische rolluiken zijn ook goed te gebruiken om de warmte in huis te houden. Of denk aan de traditionele gordijnen, die een hoop energie vasthouden. De centrale verwarming of haard kan al snel 1 tot 2 graden Celsius lager gezet worden als je goede zonwering in of aan je huis hebt.

4. Meer privacy in huis

Zonwering gebruiken is een uitstekende manier om de privacy te verhogen. Houd je niet van voorbijgangers die door het raam naar binnen turen? Kies dan voor inbetween rolgordijnen, elektrische rolluiken, lamellen of vitrages. Zo sla je meerdere vliegen in één klap: je verhoogt de privacy, houdt meer warmte in huis en tegelijk kun je efficiënt het zonlicht buiten houden.

5. Zonwering kan inbraakwerend zijn

Bepaalde soorten zonwering hebben als extra voordeel dat ze inbraakwerend zijn. Dit geldt met name voor woningen die aan de buitenkant een elektrisch rolluik hebben. Deze kan ’s avonds en ’s nachts gesloten worden, zodat potentiële inbrekers afgeschrikt worden.

6. Keuze uit veel soorten zonwering

Ten slotte is het fijne aan zonwering gebruiken, de vele keuzemogelijkheden die er zijn. We noemden al gordijnen, houten lamellen, gordijnen, knikarmschermen en elektrische rolluiken. Maar vergeet ook de vitrages, verduisterende gordijnen of diverse soorten rolgordijnen niet.