Tips

Een schoner huis wil iedereen wel, maar hoe krijg je dat?

huis schoonmaken

Veel mensen vinden het belangrijk dat hun huis schoon is. De lades, kasten en tafels: het liefst laten ze niets door de stofdoek ongezien. Toch wordt menig woning veelal minder schoon dan men ambieert, wat voor de nodige frustratie kan zorgen. Een schoner huis wil immers iedereen wel, maar hoe je dat voor elkaar krijgt, dat is een tweede.

Het gebruiken van goed reinigingsmateriaal en/of schoonmaakmiddel vormt de basis van het schoonmaken van je woning. Beschik je over deze materialen en middelen, dan maak je het jezelf automatisch een stuk gemakkelijker.

Gebruik een plantenspuit

Waar een plantenspuit veelal gebruikt wordt waarvoor hij in eerste instantie ook gebruik dient te worden, heeft een plantenspuit vele, onbesproken functies. Een plantenspuit is namelijk ideaal wanneer je met meer vaart een groter oppervlak wenst te reinigen en/of wanneer je vlekken wenst te verwijderen. Het meest praktisch is om de plantenspuit voor 80- tot 90% te vullen met water en de overige ruimte in de flacon te benutten door deze te vullen met een krachtig schoonmaakmiddel, zoals HG of een mildere vorm van reiniging, bijvoorbeeld allesreiniger.

Werk van hoog naar laag

Indien je je huis zo schoon mogelijk wenst te krijgen, is het het handigst om van boven naar beneden te werken. Begin dus bij de hogere plekken in je woning (op de kast en het plafond) en werk vanaf daar naar beneden toe. Door deze truc toe te passen voorkom je dat je bepaalde stukken uit de woning meermaals mot reinigen, bijvoorbeeld omdat de stof naar beneden dwarrelt. Start met een goede ontvetter op ruimtes waar nodig, top het af met een sterk reinigingsmateriaal als HG en je huis zal schoner zijn dan ooit tevoren.

Maak schoon per huishoudelijke klus

Door schoon te maken per huishoudelijke klus, daarmee bedoelen we eerst de gehele woning stofzuigen in plaats van dit per ruimte te doen, bespaar je jezelf de nodige tijd. Neem een stofdoek en ga alle kamers in het huis af die afgestoft moeten worden. Doe dit vervolgens ook met stofzuigen, opruimen en bijvoorbeeld dweilen. Hierdoor hoef je niet steeds te stoppen met stofzuigen als een kamer gestofzuigd is, om vervolgens verder te gaan met het opruimen van de rommel. Dit voorkomt niet alleen dat je langer bezig bent dan nodig en je half werk verricht, maar ook dat je stukken vergeet. Zit je hier eenmaal lekker in, dan ga je als een speer en zal je woning binnen no-time schoon zijn.