Tips

Houtkachels in alle soorten en maten vind je bij haardenexpert.nl

inbouw vuurhaard

In tegenstelling tot een gashaard of elektrische haard zorgt een houthaard voor veel meer sfeer en gezelligheid. Hoe? Het vuur van een houtkachel is ongeëvenaard. Het knisperende vuur, de heerlijke warmte, het prachtige vlammenspel. Kortom genoeg om van te kunnen genieten. Niets levert dan ook meer sfeer, gezelligheid en saamhorigheid op dan het vuurtje van een houtkachel. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van een houtkachel? Dat lees je in deze blog.

Een houtkachel voor elk type persoon

Houtkachels zijn er in alle soorten en maten. Van klein tot groot, van inzet tot inbouw, vrijstaand, rond, vierkant etc. Ben je op zoek naar een houtkachel binnen of buiten? Er is voor iedereen wel een houthaard die bij zijn of haar wensen past. 

Minder rookoverlast vanwege innovatie

Door technische ontwikkelingen en innovatie wordt de rookoverlast bij de hedendaagse houthaard tot het minimum beperkt. Sterk verbeterde (brand)technieken zorgen ervoor dat het hout ‘beter’ brand en daardoor minder rook-uitstoot veroorzaakt. Er zijn zelfs houtkachels die geheel automatisch de aan- en afvoer van lucht reguleren om de optimale trek te garanderen. Zo ben je er absoluut zeker van dat je geen overlast veroorzaakt met jouw houtkachel.

Houtkachels zijn lager geprijsd dan gashaarden

Over het algemeen liggen de prijzen van een houtkachel een stuk(je) lager dan van een gashaard. Wanneer je qua budget wat minder te besteden hebt is een houthaard een goede optie. Daarnaast kan een houtkachel voor binnen tegenwoordig een veel hoger rendement halen dan de houtkachels of open haarden van vroeger. Veel mensen veronderstellen nog steeds dat er veel warmte rechtstreeks via de schoorsteen naar buiten gaat en daardoor het rendement minimaal is. Echter niets is minder waar, de houtkachel van nu is qua rendement vele malen verbeterd ten opzichte van oudere houthaarden.

Haardenexpert.nl

Haardenexpert is een landelijk werkend haarden- en kachelbedrijf die gashaarden, houtkachels, elektrische haarden en pelletkachels levert in Nederland en België. Door hun deskundigheid en ervaring zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste haardenzaken van Nederland. Bij hun heb je dan ook altijd de scherpste deal. Wil je meer informatie of één of meerdere houtkachels kopen? Neem dan contact op met een van de haardenexperts. Zij staan iedere dag voor jou klaar om je te helpen de juiste keuze te maken.