Tuin

Kies de perfecte loungeset voor jou

loungeset

Met de zomer voor de deur, is dit de perfecte tijd om eens na te denken over het kopen van een loungeset. Met zo’n set kun je namelijk een heerlijk buitenhuiskamer creëren. Op die manier kun je de lange zomeravonden buiten doorbrengen, onderuit gezakt met een goed boek en een drankje. Wij helpen je met het bepalen van de perfecte loungeset voor jou!

Zorg dat de set past bij je tuin

Zoek een loungeset die qua stijl past bij je tuin. In een moderne tuin past eerder een aluminium set en in een meer landelijke kun je beter op zoek gaan naar een set van teakhout. Het is dus belangrijk een goede keuze te maken, ook voor de kussens die je erbij koopt. Door te spelen met kleur kun je die namelijk matchen met je tuin… en als je het beu bent, hoef je alleen die kussens te vervangen om een andere feel aan je tuin te geven.

Zorg voor een passende loungeset

Niet alleen de stijl van je buitenzithoek moet passen bij je tuin, maar ook het formaat. Meet dan ook de plek op waar, en bedenk hoe, je de loungeset wil plaatsen. Is de ruimte meer geschikt voor een stoel bank set, of komt een hoek loungebank beter tot zijn recht in jouw tuin? Is in de hoek die je hebt uitgekozen aan de ene kant meer ruimte dan aan de andere? Kijk dan eens naar een set die bestaat uit losse elementen die je zelf kunt samenstellen. 

Heb je al gekeken naar de dining-loungeset?

Aangezien de meeste mensen niet de ruimte hebben voor een loungeset én een tuinset, kun je kiezen voor de dining-loungeset. Deze biedt de voordelen van beide omdat het een set is om in te loungen, maar door de halfhoge tafel, kun je er ook heerlijk dineren. De dining-loungesets zijn er in vele verschillende vormen en maten, waardoor je altijd een voor jouw passende kunt vinden.

Comfort is zeker zo belangrijk als stijl

Een loungeset kan je tuin een stuk aantrekkelijker maken, maar vergeet niet dat comfort zeker zo belangrijk is. Je kunt de mooiste buitenhoek creëren, maar als je er niet comfortabel kunt zitten, zal deze niet vaak gebruikt worden. Ga dan ook altijd even goed zitten in de banken en stoelen voor je deze aanschaft. Comfort is voor iedereen anders en natuurlijk kun je je hierover laten voorlichten, maar er gaat niets boven ‘proefzitten.’ Voel je dan ook niet opgelaten om alle sets te testen voor je je keuze maakt.

Berg je kussens goed op

Na een lange zomeravond in je tuin wil je natuurlijk zo min mogelijk opruimen, maar toch is het aan te raden om de kussens elke dag na gebruik droog en netjes op te bergen. Ook als de set onder een afdak of veranda staat, kun je de kussens het beste opruimen om het opnemen van vocht en verkleuren van de stof tegen te gaan. Als je dus je loungeset gaat kopen, denk dan ook direct na over het opbergen van de kussens. Dit kan eventueel in een handige opbergbox of kussentas.

We hopen dat je iets aan deze tips hebt en wensen je een heerlijke zomer toe… in je zelf ontworpen, knusse buitenhoek.