Interieurtrends Woonkamer

Een grote spiegel kan wonderen doen in je interieur. Lees hier waarom

ruimte vergroten met spiegels

De invloed van spiegels op de decoratie begrijpen

De mogelijkheid om de ruimte vergroten met spiegels is ongetwijfeld de grootste samenwerking van dit item in de decoratie. Maar zo’n eigenschap is slechts een van de voordelen van het gebruik van deze objecten voor het eindresultaat van elke decoratie.

Lees verder en begrijp waarom de invloed van spiegels in huis zo opmerkelijk is!

spiegel in de woonkamer

Ruimte vergroten met spiegels

Zoals we aan het begin van de tekst al zeiden, weten we dat spiegels het gevoel kunnen geven dat de omgeving groter is en ruimte creëren in huis. Maar wist je dat je de optische illusie ook kunt gebruiken om een tegengesteld gevoel te veroorzaken, dat wil zeggen, dat de plaats kleiner is? Bekijk hoe je deze truc kunt gebruiken volgens je doel!

Vergroot omgevingen

De spiegel moet horizontaal of verticaal onder een hoek van 90 graden ten opzichte van de grond worden geplaatst. Als deze functie veel of de hele muur in beslag neemt, kan deze functie ruimte creëren in huis en de indruk van diepte geven.

ruimte creëren in huis

Verminder omgevingen

Zeer grote kamers, met weinig meubels en decoratiestukken, kunnen niet erg gezellig zijn. Los dit probleem op door het perspectief van de plaats te versmallen, door gebruik te maken van spiegels met veel tussenschotten of door de hoeking van de spiegel met de vloer te verminderen.

Spiegels in huis brengen verfijning en functionaliteit aan de muren

Als de kamer klein is, zoals een hal, badkamer en woonkamer, kies dan slechts één van de muren om de spiegel in je interieur te plaatsen, vooral als het de bedoeling is om het milieu groter te laten lijken.

Als het idee is om slechts één spiegel te gebruiken, kan deze op twee manieren worden geplaatst: op de hele muur of op slechts één deel ervan. In verhouding tot de hoogte is het ideaal tussen 1,40 m en 1,80 m.

Als de plaats groot is, zijn de mogelijkheden legio. Plaats een spiegel in de woonkamer, waardoor deze elegant is. Het hebben van twee van hen op een zeer grote muur is een ander goed alternatief, maar stel ze op één lijn met elkaar en met het plafond, waardoor het uiterlijk in evenwicht blijft.

Er is ook de mogelijkheid om slechts één spiegel in de woonkamer te plaatsen, maar wel een die de wand volledig vult.

Het uiterlijk is zeer verfijnd, maar vergeet niet om de spiegel altijd schoon te houden – vingerafdrukken zijn zeer onaangenaam om te zien. Een grote badkamer, de fitnessruimte of de achterkant van een wintertuin worden met deze kunstgreep gewaardeerd.

spiegels in huis

Verduidelijking van het milieu

Slecht verlichte plaatsen – omdat ze kleine of onvoldoende ramen hebben of omdat ze zich op plaatsen bevinden die geen extern licht ontvangen – kunnen een verhoogde helderheid hebben door het gebruik van een spiegel in je interieur.