Interieurtrends Tips

Vier ideeën voor een mega-relaxte woonkamer

De woonkamer is de ruimte in huis die bedoeld is om even tot rust te komen. Je kijkt wat TV, ontvangt vrienden, speelt een spelletje. Vind jij dat jouw woonkamer relaxter kan? Wij delen in dit artikel een aantal ideeën.

Een hangmat

Wie zegt dat een hangmat alleen voor buiten is? Een mooie hangmat op staanders kun je prima in je woonkamer zetten als daar ruimte voor is. Zo kun je, ook nu de winter er langzaam aankomt, genieten van relaxte, zomerse sferen. Wedden dat jullie dadelijk vechten om wie er in de hangmat mag liggen?

Hippie-vibes

Maak jouw woonkamer wat meer hippie met een lage salontafel en zitmogelijkheden op de grond. Hippies hebben helemaal geen stoelen of banken nodig ten slotte. Je kunt mooie stevige kussens of stijlvolle poefjes neerleggen, of echt zo’n mooi matras-achtig bankje. Wierook op tafel en klaar is Kees.

Lampjes

Licht biedt ontzettend veel sfeer. Zorg dat je in jouw woonkamer meerdere verlichtingsmogelijkheden hebt. Je wil niet afhankelijk zijn van één grote sfeerloze TL-buis. Wissel kleine kamerlampjes af met spotjes aan de muur of een leuke lichtslinger. Tegenwoordig bestaan er ook een hoop lampen waarbij je een app kan downloaden om de kleur licht en de helderheid te controleren. Een uitstekend idee voor een relaxte woonkamer. Zo heb jij de volledige controle over de sfeer.

Maak het lekker zacht

Zorg voor zachte elementen in jouw woonkamer voor een knusse sfeer. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een mooi zacht vloerkleed op de grond. Zorg daarnaast dat je wat lekkere kussentjes en dekentjes op de stoelen en banken hebt liggen, zodat je op koude dagen jezelf ten alle tijden lekker warm kunt houden. Mooie dikke gordijnen met een fijne zachte stof kunnen ook ontzettend sfeervol zijn en hebben daarnaast een isolerende werking, zodat jouw woonkamer op koude dagen niet al z’n warmte via de ramen verliest. Een goed voorbeeld hiervan zijn dubbele plisségordijnen.  Met wat kleine aanpassingen is jouw woonkamer binnen no time een mega relaxte omgeving, waar zelfs de grootste stresskip tot rust komt. Dan zijn die koude winterse dagen ineens niet meer zo erg!