Interieurtrends

Creëer rust in huis door te ‘ontspullen’

moeite met spullen weggooien

We leven in een materialistische maatschappij. We kopen wat we nodig hebben, of beter gezegd: denken nodig te hebben. Gelukkig gebruik je de meeste aankopen ook regelmatig maar er zijn ook dingen die toch niet zo nodig bleken te zijn. Zonde! Het is extra jammer als iemand anders iets dergelijks ook had liggen en jij het zo over had kunnen nemen.

Gelukkig vragen steeds meer mensen zich af wat ze nu écht nodig hebben en beginnen ze met opruimen. Soms kunnen ze een ander blij maken met iets wat diegene nu niet zelf hoeft te kopen. Goed nieuws voor het milieu: dit hoeft dan ook niet opnieuw geproduceerd te worden. Alle beetjes helpen, niet waar? Echter: veel mensen hebben moeite met spullen weggooien. Geldt dat ook voor jou? Maar wordt het nu echt hoog tijd om te beginnen met je huis opruimen?

Ontspullen

Je huis ontspullen is niet makkelijk, maar je kan altijd ergens een begin maken. Les 1 van ontspullen voor beginners is: pak iets in je handen en vraag je af of je er een gevoel bij hebt. Zo niet: weggooien. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Aan sommige dingen heb je je om een bepaalde reden gehecht of je denkt dat je ze nog nodig gaat hebben. Daardoor heb jij waarschijnlijk ook moeite met spullen weggooien. Maar je kan jezelf wel een mooie beloning in het vooruitzicht stellen: een opgeruimde kamer, meer ruimte op zolder én een opgeruimd hoofd. Want dat is hoe het werkt! Al die spullen in jouw huis houden je ongemerkt toch bezig. Ze vullen ook kasten die anders wellicht overbodig zouden zijn. Het irriteert je weer als je een rommelige kamer binnen stapt of een uitpuilende kast open trekt. Je huis opruimen begint daar!

Een goed begin is het opgeruimde werk

Als je eenmaal bent begonnen, zal je merken dat jij het ook kan: je huis ontspullen. Een eerste stap in ontspullen voor beginners kan bijvoorbeeld zijn: grof door die dozen heen gaan die je sinds die laatste verhuizing niet meer hebt aangeraakt. Als je eenmaal de eerste dingen hebt weggegooid of liever nog weggegeven, dan doet dat iets met je. Stap voor stap krijg je meer ruimte in huis, maak je een ander blij en doe je iets voor het milieu. Iedereen blij, toch?