Badkamer

Breng wat meer natuur in je badkamer voor extra sfeer

planten in de badkamer

Een nieuwe badkamertrend: puur natuur!

Badkamers zijn het kloppende hart in huis, waar je de dag begint en eindigt. Daarom is het belangrijk dat je je in de badkamer goed op je gemak kunt voelen. De badkamer moet niet alleen praktisch zijn – een toilet, goed werkende douchedeur en voldoende ruimte in het badkamermeubilair zijn onmisbaar -, maar mag daarnaast best ook een relaxte en ontspannen uitstraling hebben. Een van de trends om dit op een tactische manier te realiseren, is door de badkamer een puur natuur-uitstraling te geven. Door het gebruik van natuurlijke kleuren, door slim lichtgebruik en door het toepassen van natuurlijk materiaal in de badkamer kun je deze ruimte snel en eenvoudig een natuurlijke uitstraling geven.

Kies voor natuurlijke materialen

Door in de doucheruimte of badkamer gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals natuursteen, rieten voorwerpen en planten, kun je de ruimte direct al een natuurlijker aanzien geven. Zet bijvoorbeeld een mooie plant op de spoelbak van het toilet. Aan de muur kun je enkele rieten manden bevestigen om spulletjes in te doen, zoals een shampoofles of tandpasta spullen. Verder zijn tegels van natuursteen of marmeren tegelwerk een goede keuze. Deze zorgen voor een warme en gezellige uitstraling!

Ga voor natuurlijke kleuren

Uiteraard kan een badkamer met natuuraccenten niet zonder natuurlijke en frisse kleuren. Een lichtgele, crèmekleurige of groen getinte douchedeur komt intiemer en meer natuurlijk over dan een strakke witte of zwarte douchedeur. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het toilet, de wasbak en het badkamermeubilair. Kies voor beige of taupe kleurvarianten en je haalt de natuur direct de badkamer binnen!

Leuke en toepasselijke led-verlichting

Natuurlijk kun je om een natuurlijk ogende badkamer te scheppen ook efficiënt gebruikmaken van stoere led-verlichting. Kies voor fraaie inbouwspotjes met houten randen, waarbij je led-lampen gebruikt met een dimmer. Op deze manier kun je de felheid van het licht aanpassen en het licht een meer natuurlijk accent geven. De kleur van de lampjes die je gebruikt is natuurlijk ook van groot belang. Kies voor natuurlijke lichtkleuren als lichtgeel, groen of een geschikte variant rood of roze. Deze kleuren hebben niet alleen een versterkend effect op de natuurlijke uitstraling van de badkamer. Maar ook zorgen ze voor een extra gezellige en geborgen sfeer. Een gevoel dat je juist in de badkamer wilt oproepen natuurlijk.

De juiste accessoires en prullaria maken het verschil

In een badkamer die natuurlijk moet ogen, maken de accessoires het verschil. Een rotan wasmand heeft – als daarvoor de ruimte is – een prachtig en positief effect. Schelpjes her en der doen zeker ook iets! Door te kiezen voor een spiegel met houtmotieven of een spiegel die met marmer, beton of steen is afgewerkt, breng je de natuur in jouw badkamer nog meer tot leven.