Interieurtrends

Boxspring kopen? Enkele aandachtspunten.

slaapkamerinrichting

Droom je van een mooie boxspring in jouw slaapkamer? Gelijk heb je. Want een boxspring ligt super comfortabel.

Wanneer je een slaapwinkel bezoekt, zie je direct tientallen boxsprings staan. Dat maakt de keuze niet makkelijker. Om jouw beslissing iets makkelijker te maken, geven we enkele aandachtspunten die je tijdens de aankoop niet mag vergeten.

1: de hardheid

Een boxspring koop je meestal samen met een matras. Voor een optimale nachtrust moet de hardheid van die matras afgestemd zijn op jouw lichaam. 

Bij een ergonomische slaaphouding met je ruggengraat een rechte lijn vormen wanneer je op jouw zij ligt. Is de matras te hard of te zacht, dan lukt dit niet. Dat resulteert in rugpijn en een pijnlijk bekken.

Daarom is het een goed idee om meerdere matrassen te testen in een slaapwinkel. Vraag ook raad aan de verkoper om het juiste model te kiezen.

2: de afmetingen

Wie een boxspring koopt merkt het meteen: er zijn een heleboel formaten om uit te kiezen. De kleinste modellen zijn 160 cm breed, de grootste 200 cm. Het ideale formaat hangt af van twee zaken: hoeveel plaats je zelf nodig hebt tijdens het slapen, en de beschikbare ruimte in de slaapkamer

3: elektrische boxspring

Ben jij iemand die ’s avonds nog graag een boek leest of wat televisie kijkt in de slaapkamer? Dan is een elektrische boxspring een meerwaarde. Die is uitgerust met een elektromotor om het rug- en beengedeelte naar boven te brengen. Met één druk op de knop pas je jouw lighouding aan.

Sommige elektrische boxsprings zijn uitgerust met een instaphulp. Hiermee verlaag je het bed, waardoor je makkelijker in- en uitstapt.

4: het hoofdbord

Het meest prominente onderdeel van een boxspring is het hoofdbord. Dat springt meteen in het oog. Daarom is een stijlvol ontwerp zo belangrijk. Want het hoofdbord moet bij de rest van jouw slaapkamerinrichting passen. Gelukkig is er aan keuze geen gebrek: modern of klassiek, in stof of leder, in een neutrale kleur of opvallende tint, …

5: het hoofdkussen

Het hoofdkussen is al even belangrijk als de boxspring en de matras. Want het draagt bij aan jouw slaapcomfort

Er bestaan hoofdkussens in verschillende vormen, groottes en materialen. Want niet iedereen slaap op dezelfde manier. Probeer dus meerdere kussens om het perfecte model te selecteren.