Badkamer

Wat is belangrijk bij een nieuwe badkamer?

nieuwe badkamer

Ga je een huis kopen en moet de badkamer op de schop? Of ben je de badkamer in je huidige huis beu? Een badkamer verbouwen is niet niks. Zonder dat we het doorhebben brengen we stiekem veel tijd door in de badkamer. Waar een badkamer vroeger vooral bestond uit witte tegels en praktische meubels is het tegenwoordig een heuse wellness ruimte. In de badkamer heb je echt een momentje voor jezelf en daarom is het belangrijk dat jouw nieuwe badkamer voorzien is van luxe, comfort en een sfeervolle inrichting. 

Ideeën verzamelen

Maar waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden bij een nieuwe badkamer en waar begin je? De eerste stap bestaat uit inspiratie opdoen en ideeën verzamelen. Bepaal welke stijl en uitstraling je wil. Hiervoor kun je naar fysieke meubelzaken gaan om zo compleet ingerichte badkamers te bekijken. Maar je kunt tegenwoordig ook makkelijk online inspiratie opdoen. Pinterest is hierbij je go to tool. Maak een bord aan om mooie badkamer foto’s op te slaan en creëer zo je eigen moodboard.  

Indeling

Niet geheel onbelangrijk is de indeling van je nieuwe badkamer. Vaak is de badkamer een kleine ruimte en moet je creatief zijn met de indeling. Het handigste is om de badkamer uit te tekenen. Zorg dat je de ruimte goed opmeet en weet wat de afmetingen zijn van meubels die je op het oog hebt. Vergeet ook niet de draairichting van ramen en deuren. Prop de ruimte ook niet te vol. Je moet er zelf natuurlijk ook nog in kunnen bewegen. Kijk ook naar je gezinssituatie; is het gewenst om met meerdere personen tegelijkertijd in de ruimte te zijn of woon je alleen? Houd daarbij goed in het achterhoofd dat een badkamer vaak tien tot twintig jaar meegaat en de gezinssituatie dus kan veranderen.  

Sanitair 

En dan de keuze voor het sanitair. Ga je alleen een douche kopen of een bad? Indien je allebei in je badkamer wil hebben, kies je dan voor een aparte douche en een apart bad of neem je een douchebad? Wil je een toilet in de badkamer of wil je deze liever apart? Hoe moet de wastafel eruit zien? Zorg dat je goed naar je indeling blijft kijken zodat het past in de ruimte. Is de keuze te groot en kom je er niet uit? Je kunt je natuurlijk ook altijd laten adviseren in een speciaalzaak.