Tips

Nieuwe vloer? Kies tegel laminaat!

tegel laminaat

Ben je opzoek naar een nieuwe vloerbedekking en verlang je naar laminaat? Maar vindt je dat de tegelvloer jouw interieur onderstreept? Tegel laminaat is een goed alternatief voor echte tegels. Laminaat is namelijk een van de betere manieren om een vloer goedkoop en efficiënt te leggen. Het leggen van laminaat kan ook makkelijk zelf gedaan worden. In dit blogartikel willen we je meer informeren over de voordelen van tegel laminaat.

De vele voordelen van tegel laminaat

Het hebben van tegel laminaat brengt vele voordelen met zich mee. Allereerst het onderhoudsgemak. Het onderhouden van bijvoorbeeld marmer brengt veel tijd en voorzichtigheid met zich mee. Het onderhouden van de marmeren laminaat variant heeft slechts een veegbeurt met een zachte bezem nodig. Vlekken worden ook eenvoudig schoongemaakt door middel van een vochtig doekje. De tegel laminaat is zeer onderhoudsvriendelijk. Voegen bij een traditionele vloer hebben vaak ook puin tussen de voegen. Bij een laminaatvloer met tegelmotief speelt dit geen rol. Vuil krijgt geen kans om in de vloer of voeg te dringen. Ook het zelf plaatsen van laminaat met tegelmotief gaat makkelijker dan echte tegels omdat ze veel lichter zijn. Ook de ondergrond waar de laminaattegel op komt te liggen heeft minder te verduren omdat de laminaatvloer lichter is dan een tegelvloer. De kosten blijven laag omdat het plaatsen van laminaat gemakkelijk is. Tot slot voelt de laminaat tegelvloer warmer aan dan een stenen tegelvloer. 

Uitstraling van tegel laminaat

Tegel laminaat is in verschillende uitstralingen verkrijgbaar. Van tegel laminaat met een keramische look tot een hout look. Of gaat de voorkeur uit naar tegel laminaat dat lijkt op natuursteen, zoals: leisteen, graniet of marmer. Het formaat en de vorm van de laminaat tegels benadrukken de uitstraling ervan. Ook is tegel laminaat verkrijgbaar met een v-groef om het voegen effect te accentueren. Dankzij de v-groef krijgt het laminaat een extra natuurlijke uitstraling. 

Goedkoop tegel laminaat

Als de interesse is gewekt na het lezen van de voordelen van tegel laminaat, neem dan een kijkje op de website van BeBo Parket. BeBo Parket heeft een garantie op de laagste prijs en ruim assortiment. Er is een grote keuze uit diverse kleuren en uitstralingen.