Interieurtrends Tips

Interieurtips: Zo breng je meer kleur in je interieur

kleur-in-je-interieur

Kleuren spelen een belangrijke rol in je interieur. Enerzijds is kleurwerking heel technisch. Je kan ervoor zorgen dat sommige kamers optisch groter en lichter lijken of grote ruimtes kan je ook verkleinen als je dat wenst. Naast ruimtewerking is kleur ook een impactsfactor op de gemoedstoestand en gevoelstemperatuur. Een oranje kamer zal al snel warmer aanvoelen dan een blauwe bij dezelfde temperatuur. Anderzijds breng je met verschillende tinten persoonlijkheid en eigenheid in elke kamer. Ga voor meer kleur in je interieur!

Kleurrijke subtiliteit

Wil je kleur in je interieur, maar ga je liever niet voor een felle gele muur in de woonkamer? Werk dan met kleuraccenten: een grote kamerplant in een kleurrijke plantenpot, een diy gedraaide kaars, fleurige fotolijstjes of een leuke lamp. Ga voor de Japandi interieurtrends in combinatie met de ton sur ton look en kies één kleuraccent voor je inrichting als je het redelijk neutraal wil houden, of ga mee verder in ons kleurrijke verhaal.

Gedurfde muren

Met een likje verf kan je je hele kamer omtoveren. Kies voor een opgewekte kleur in je woonkamer of ga voor een urban jungle met botanisch behangpapier. Zo geef je je kamer een geheel nieuwe uitstraling. Je hoeft geen hele wand te schilderen als je dat te veel vindt, zorg voor een kleurrijke binnenkomer met een deur geverfd in een andere kleur dan de rest van je inrichting.

Als het wat gedurfder mag, kan je je saaie witte plafond opleuken. Met een gekleurd plafond betoon je stijl én eigenheid.

Een sprookjestapijt

Verplaats de aandacht naar beneden met een gekleurd tapijt. Het creëert warmte en sfeer. Als je wat meer lef hebt, kan je je vloer zelf een leuk kleurtje geven voor een speels resultaat.

De kleurrijke kunstenaar

Struin de kringloopwinkels af voor een imposant, kleurrijk kunstwerk of zoek online naar vrolijke prints. Meerdere prints in verschillende speelse kadertjes is een grote trend tegenwoordig. Als je creatief bent, kan je je eigen kunst maken in kleuren die je bij jouw interieur vindt passen. Een fotocollage zorgt voor een persoonlijke kleurrijke touch.

Ga creatief aan de slag en tover je kamers om met de Japandi interieurtrends of durf gaan voor een urban jungle! Laat je bezoek groen – vergeef mij voor de flauwe woordspeling – zien van jaloezie