Interieurtrends

Maak van je badkamer een spa met deze tips

van je badkamer een spa

De badkamer is een heerlijke plek om tot rust te komen. Een écht spagevoel creëren lijkt misschien onhaalbaar en onbetaalbaar, maar het kan wel! Met deze tips en aanpassingen maak je een zen ruimte met een heus hotelgevoel. 

Allereerst: less is more. Kleine frutsels en spulletjes ogen vaak rommelig. Begin dus met het opruimen van je badkamer. Een frisse start is een goed begin. Het is misschien niet de leukste klus, maar het is wel heel belangrijk. Gooi alles weg wat je de afgelopen tijd niet hebt gebruikt of nog onaangeraakt is. Zonde? Geef de spulletjes dan aan je nichtje, zusje of vriendin. Kies om te beginnen ook voor een badkamermeubel met genoeg opbergruimte, zo kun je alle kleine spullen uit het zicht halen. 

Tip 1: kies voor neutrale kleuren en materialen

Om optimaal tot rust te komen, is het belangrijk om voor rustige kleuren te kiezen in de badkamer. Neutrale tinten, zoals beige, crème, wit, zwart, grijs lenen zich hier het best voor. Als je toch voor een kleurrijke badkamer wil gaan, kies dan voor pasteltinten en combineer die met bovenstaande serene kleuren. Maak van tevoren een moodboard op bijvoorbeeld Pinterest. Ook materialen spelen een grote rol. Kies voor natuurlijk hout, chique metaal, marmer of steen. Dit zorgt voor een luxe en duurzame uitstraling. Ook de kleine items kunnen al een groot verschil maken. Ga bijvoorbeeld voor een neutraal douchegordijn, luxe witte handdoeken, rieten manden of bamboe bakjes. 

Tip 2: een regendouche voor het ultieme spagevoel

Een luxe badkamergevoel wordt versterkt door een mooie, grote regendouche. Zo’n douche zorgt ervoor dat je het gevoel hebt alsof je in een zacht, warm, tropisch regenbuitje staat. Tegenwoordig zijn regendouches er in alle soorten en maten en hoeven ze helemaal niet zo duur meer te zijn. Kies wel voor een variant die je ook kunt gebruiken als handdouche.

GROHE Euphoria 260 Douchesysteem 

Tip 3: romantisch licht doet wonderen

Niemand wordt er blij van om te badderen of douchen met gigantisch fel en wit licht. Kies daarom voor mooie, warme verlichting. Je thuisspa wordt zo nóg fijner. Denk bijvoorbeeld aan dimlicht, lampjes rondom de spiegel of vervang gewoon de huidige lamp voor een warmere variant. Liever een budgetproof idee? Haal dan kaarsen in huis! Het warme, sfeervolle kaarslicht zorgt voor een gezellige en luxe uitstralingen. Goedkoop én effectief. 

Hollywood make up spiegel met verlichting 

Tip 4: haal groen in huis 

Breng meer natuur naar de badkamer! Planten zorgen niet alleen voor een hoop gezelligheid, ze zijn ook nog eens hartstikke goed voor onze gezondheid. Kies voor luchtzuiverende exemplaren die goed gedijen in vochtige ruimtes, zoals de drakenplant, een palm, graslelie, varen, orchidee of Aloë Vera. Deze planten zorgen voor een verbeterde luchtvochtigheid in de ruimte en zorgen ervoor dat bacteriën geen kans krijgen. Ook brengen ze een tropisch spagevoel en fleuren ze de ruimte meteen op. Leuke bijkomstigheid: de kleur groen zorgt voor een kalmerend effect. Precies wat we willen in een thuisspa!

Tip 5: kleine woonaccessoires voor een groot effect

Met kleine accessoires, zoals zeep, shampoo, een tandenborstelhouder en lekkere bodylotion kun je een echt wellness-gevoel creëren. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om mooie dispensers in bijpassende kleuren te kopen. Of kies voor heerlijk geurende producten van luxe merken in mooie potjes en stal ze uit. Als je gek bent op de kleine zeepjes die je altijd in hotels vindt, is dite een aanrader. Een echt hotelgevoel gegarandeerd! 

RITUALS The Ritual of Sakura geschenkset