Badkamer

Wat zijn kolomkasten en wat kun je er mee?

kolomkast badkamer

Misschien klinkt de naam je als nieuw in de oren, maar mogelijk heb je er wel eens eerder van gehoord: een kolomkast voor in de badkamer. Veel mensen weten niet wat een kolomkast precies is en wat je ermee kunt. In dit artikel lees je alles over het gebruik en de voordelen van een kolomkast in de badkamer.

Wat is een kolomkast precies?

Eigenlijk zegt de naamgeving al wat een kolomkast badkamer precies is. Dit type kasten ziet eruit als een kolom en is vaak lang van vorm. Een andere benaming van dit type kast is nog wat duidelijker: hoge badkamerkast. De kasten zijn doorgaans smal van formaat en hoog, waardoor ze in de badkamer veel extra opbergplek bieden. Hierdoor zijn kolomkasten ook bruikbaar in badkamers die wat kleiner zijn. Vaak worden er in een badkamer twee kolomkasten gebruikt voor extra opbergruimte.

Waarvoor worden kolomkasten gebruikt?

Kolomkasten zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de opslag van badkamerspullen, zoals shampooflessen, tandenborstels, toilettassen, potjes, deodorant en dergelijke. Ook kunnen er washandjes in opgeborgen worden. Doordat de kasten smal zijn, zijn ze niet bedoeld om badkamertextiel in op te bergen. Daarvoor is het standaard badkamermeubilair geschikter. Overigens komen kolomkasten ook voor in keukens, om keukengerei, kleine voorraadpotten, kruidenpotjes en soortgelijke spullen in te bewaren.

Welke voordelen heeft een kolomkast te bieden?

Omdat kolomkasten smal en hoog zijn, nemen ze relatief weinig ruimte in beslag in de breedte. Dit kasttype heeft echter tegelijk wel veel opbergruimte, omdat de hoogte van de badkamer optimaal wordt benut. Zo verlies je n de badkamer geen onnodige ruimte, maar kun je wel veel badkamerspullen kwijt op de plek waar ze horen te zijn. De kast trek je open en hoppa: je hebt alle spullen voor het baden of douchen direct binnen handbereik! Een ander interessant voordeel van een kolomkast in de badkamer is de brede keuze die er is. Voor elke type badkamer is er wel een kolomkast op maat te krijgen, die zowel in visueel als in praktisch opzicht perfect in de badkamer past. Zo zijn er kolomkasten met en zonder handgrepen, diverse materiaalsoorten (zoals hout en kunststof), tal van kleurvarianten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zelfs de meest kritische consument kan wel en kolomkast vinden die bij hem of haar in de smaak valt. Er is genoeg te kiezen, dus laat je verrassen door de veelzijdigheid van deze kasten!