Interieurtrends

De beste woontrends van 2020

woontrends 2020

Zin in een frisse wind in je woonkamer? We leggen je uit hoe je jouw huis nu een trendy nieuwe look kunt geven met maar een paar aanpassingen. In 2020 ligt de focus op wit, vloeiende vormen, aardetinten, kleurrijke meubels, natuurlijke grondstoffen en pasteltinten.

Witter dan wit

Wit is een trend in 2020 en vindt zichzelf dit seizoen opnieuw uit. Het is frisser en zuiverder dan ooit tevoren. Er zijn prachtige combinaties mogelijk met natuurlijke grondstoffen, moderne vormen en veel minimalisme. Bekijk eens de meubels en accessoires van Haco, hier zul je veel vinden dat aansluit op deze witte trend. In combinatie met pluche, zandsteen, hout en marmer in bruin en grijs is het resultaat een warme sfeer. Als je niet wilt kiezen voor een overwegend wit interieur, laat het dan gewoon de hoofdrol spelen in kleine stillevens op een salontafel, dienblad of ladekast.

Vloeiende vormen

In plaats van meubels met scherpe hoeken en randen veroveren banken, fauteuils en stoelen met gebogen lijnen onze huizen. Modellen geïnspireerd op de designklassiekers van de jaren 50 en ’60 kunnen nu schitteren met hun prachtige rondingen. De gebogen zitting wordt perfect aangevuld met trendy ronde banken en bijzettafels, maar ook met lampen, vazen en spiegels met een vloeiende vormgeving.

Scandinavische stijl

De puristische en eenvoudige stijl van de Scandinavische interieurs blijft modieus, maar wordt gemoderniseerd met veel hout en kleurrijke meubels en accessoires in retro-stijl.

Bauhaus

Bij het 100-jarig bestaan van de voormalige Bauhaus School of Art heeft een groot aantal meubelfabrikanten talrijke interieurproducten op de markt gebracht waarvan de duidelijk gereduceerde vormentaal doet denken aan de ontwerpen van die tijd. Er worden donkere houtaccenten, fluwelen bekledingen en talrijke kussens gebruikt. Ze zorgen voor meer warmte en een natuurlijk contrast met de eenvoud van het interieurontwerp. Oker, grijsblauw of donkergroene accenten, maar ook doelbewust geplaatste ophangingen en lichtarmaturen. Door het spel van licht en schaduw zorgen ze voor een warme sfeer en geven ze een gezellige indruk.

De trendy kleur is klassiek blauw

Combineer klassiek blauw met hout, koele accenten in witte of elegante metallic tinten om een sfeer te scheppen die zowel elegant als warm is. Je kunt je meubels aanvullen met blauw behang en/of een muur in het blauw schilderen. Zorg ervoor dat er niet te veel blauw is, want puur blauwe kamers kunnen snel te koud aanvoelen. In de keuken en de badkamer brengt klassiek blauw frisheid en lichtheid. In de slaapkamer en de woonkamer brengt het ontspanning en rust. Het meubilair in de nieuwe trendy kleur is bijzonder geschikt voor het kantoor, want volgens kleurenpsychologen bevordert blauw de concentratie.