Tips

Wees voorbereid voor u zoekt! Wat is de prijs van een zoldertrap?

Wil je een trap gaan plaatsen of vervangen? Dan is het goed om uit te zoeken welke mogelijkheden je hebt en ongeveer te weten wat het gaat kosten. 

Verschillende soorten zoldertrappen

Als mensen zoldertrap horen moeten ze meestal direct denken aan een vlizotrap, maar een vaste trap naar zolder is ook altijd een mogelijkheid. In de meeste gevallen is dit dan een trap met een dubbele kwartslag die je boven een ander trapgat moet plaatsen. Je moet dan vaak op zoek naar een maatwerktrap, omdat je vaak aan specifieke maten vast zit. 

Is het zo dat je trap niet boven een ander trapgat hoeft te komen, dan zijn er meer mogelijkheden. Wat voor trap er dan geschikt is, is dan afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je tot je beschikking hebt. Denk hierbij aan een wenteltrap, kwartslagtrap, rechte trap en ruimtebesparende trappen. Je komt toch in aanmerking voor een vlizotrap, mocht je de trap weg willen klappen. 

Moet de trap op de plek komen waar vroeger een vlizotrap zat? Dan heb je een zeer klein trapgat. In dat geval kom je terecht bij een molenaarstrap of ruimtebesparende trap. Deze zijn steil en hebben daardoor een minder groot trapgat nodig. 

Soorten hout

Trappen worden vaak verkocht in verschillende soorten hout. Ieder soort hout verschilt van elkaar. Bijvoorbeeld de levensduur van het hout. Het is dus belangrijk om te weten hoe lang je wilt genieten van de trap die je koopt. 

Dennenhout, beukenhout en eikenhout zijn de houtsoorten die het meest aangeboden worden op de markt. De goedkoopste en meest zachte houtsoort is Dennen/vuren. Deze trappen hebben dan ook de kortste levensduur. Beuken is een hardhout dat al wat langer meegaat dan dennen of vurenhout en is vaak een goede tussenweg als je niet kunt kiezen. De duurzaamste trappen zijn gemaakt van eikenhout. Deze zijn vaak ook het duurste. 

Bouwpakket of Maatwerk

Je kunt kijken naar een bouwpakket trap, wilt u kosten besparen. Deze heb je ook in verschillende soorten. Er is een groot voordeel, en dat is dat deze goedkoper worden aangeboden vanwege de grote oplage. De pakketten worden in standaard maten geleverd, maar je kunt de trap passend maken voor jou situatie door middel van wat aanpassingen te doen aan de trap. Deze trappen worden wel in losse onderdelen geleverd, dus de trap moet je wel zelf behandelen en ik elkaar zetten. Ook hier kun je verschillende houtsoorten bij kiezen met een langere of kortere levensduur. 

Wil je zelf niet te veel aan de trap doen of kom je er achter dat je erg specifieke maten nodig hebt? Gebruik dan voor iets meer geld onze inmeetservice voor maatwerk en 100% pasgarantie. 

Samengevat is de prijs van de trap afhankelijk van welke trap je neemt, de houtsoort en of je voor maatwerk of een bouwpakket kiest. Je zou een trap zo duur kunnen maken als je zelf wilt.