Interieurtrends

Slimme rolgordijnen bedient u via uw mobiele telefoon

slimme rolgordijnen

Rolgordijnen kennen we al heel lang. Vooral in de jaren 70 waren stoffen rolgordijnen populair. In plaats van vitrages en overgordijnen werd de mogelijkheid ontdekt om via rolgordijnen eenvoudig een ruimte af te sluiten. Door deze gordijnen aan te bieden bij doe het zelf zaken veroverden ze al snel een voorkeurspositie op vitrage en overgordijnen. Sindsdien is de ontwikkeling van het rolgordijn in een gestaag tempo doorgevoerd. Vandaag de dag kunt u met behulp van uw telefoon uw rolgordijnen optrekken of laten zakken waar en wanneer u dat wilt.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen bestaan uit twee afzonderlijke lagen stof die over elkaar heen schuiven door middel van een plastic koord met bolletjes. Doordat de transparante en verduisterende banen eenvoudig zijn te verstellen heeft u ideale zon- en lichtregulatie en toch prachtig, natuurlijk, licht in huis. Duo rolgordijnen zijn verkrijgbaar in zeer veel maten en kleuren. Ze zijn eenvoudig zelf te plaatsen en geven interieur een frisse look. Het mechanisme van het rolgordijn zit verstopt in een cassette die zich bovenaan het kozijn bevindt. Ook de cassettes zijn leverbaar in diverse kleuren zodat u altijd een passend duo rolgordijn vindt voor uw interieur.

Elektrische rolgordijnen

De moderne rolgordijnen zijn volledig elektrisch bedienbaar en kunnen bovendien gekoppeld worden aan een uw Smart Home systeem. Vanaf kantoor thuis alvast de lichten aandoen en tegelijkertijd de rolgordijnen laten zakken voor privacy via uw mobiele telefoon is niet langer toekomstmuziek. De voordelen van elektrische rolgordijnen zijn dat ze, door het systeem, altijd perfect worden opgerold wat de levensduur verlengd. Voor mensen die niet meer zo mobiel zijn en last hebben om zware rolgordijnen op te trekken zijn elektrische rolgordijnen ook een prima oplossing. 

Bedieningsmogelijkheden

Elektrische rolgordijnen kennen veel verschillende bedieningsmogelijkheden. U kiest zelf welke soort bediening bij u past. We zetten de bedieningsmogelijkheden even voor u op een rijtje

  • Een éénkanaals afstandsbediening
  • Een meerkanaals afstandsbediening
  • Additionele batterij-oplader
  • TaHoma Smart Control
  • Een wandschakelaar
  • Bediening op batterijen

Favoriete positie met één druk op de knop

Iedereen heeft een favoriete positie van zijn of haar rolgordijn. Misschien vindt u het prettig om het rolgordijn net niet helemaal te sluiten om ‘s morgens wat daglicht binnen te laten. Door middel van de afstandsbediening kunt u uw favoriete positie eenvoudig instellen via de My knop. Wanneer u de elektrische gordijnen heeft gekoppeld met uw Smart Home kunt u via uw mobiele telefoon de elektrische rolgordijnen op afstand bedienen. Power Blinds raamdecoratie kan al deze rolgordijnen precies voor u op maat leveren.