Slaapkamer

Tips bij het kiezen voor raamdecoratie in uw slaapkamer

raamdecoratie in slaapkamer

Veel mensen hikken in de praktijk aan tegen het kiezen voor geschikte raamdecoratie voor in de slaapkamer. Dat is op zich niet verwonderlijk, aangezien de keuze qua raambekleding voor slaapkamers tegenwoordig enorm groot is. Zo kunt u gaan voor een elektrische rolluik aan de buitenkant, kiezen voor een rolgordijn bestellen, maar ook de keuze maken voor traditionele hangende gordijnen of luxaflex. Wat zijn de voordelen en eventuele nadelen van deze soorten raamdecoratie? Onderstaande tips en adviezen helpen u om sneller een keuze te kunnen maken uit de meest populaire soorten raambekleding die op dit moment in Nederlandse slaapkamers in gebruik zijn.

Rolgordijnen: stijlvolle en praktische raamdecoratie

Hecht u als woningeigenaar, huurder of geïnteresseerde vooral belang aan een interieur dat stijlvol oogt en waar alles praktisch goed in orde is? Dan moet u echt kiezen voor een enkele of duo rolgordijn bestellen. Rolgordijnen zijn erg sfeervol en in elke populaire kleur (of kleurvariaties) verkrijgbaar. Daarbij zijn ze lekker gemakkelijk te gebruiken. U trekt aan het koordje of draait aan de bedieningsstok en het rolgordijn opent of sluit zich. Fijn is verder dat er tal van duo rolgordijnen met twee stoflagen te koop zijn. Deze kunt u heel exact afstellen op uw eigen behoefte aan lichtinval of privacy.

Elektrische rolluiken: volledige verduistering, energiezuinig en veilig

Populair zijn voorts elektrische rolluiken. Ze sluiten volledig af en daardoor staan ze bekend als zonwering die slaapkamers en/of woonkamers compleet kunnen verduisteren. Dat is niet alleen een flinke stimulans voor u nachtrust, maar bespaart ook een aanzienlijke hoeveelheid warmte, energie en dus energiekosten. Ten slotte zijn elektrische bedienbare rolluiken lekker veilig: dieven slaan huizen met rolluiken liever over.

Luxaflex of jaloezieën: praktisch en gemakkelijk aan te brengen

Houdt u van praktische raambekleding die eenvoudig te bevestigen is, overweeg dan luxaflex ofwel jaloezieën. Deze zijn van aluminium, hout of kunststof en daarom voor elk soort woonstijl toepasbaar. Jaloezieën en luxaflex hebben als extra pluspunt hun goede isolerende eigenschappen.

Hangende gordijnen: voordelig en gevarieerd

Wilt u niet teveel besteden aan uw slaapkamergordijnen, maar wel veel keuze hebben? Dan zijn de aloude gordijnen voor u gemaakt! Ze behoren tot de voordeligste soorten raambekleding, maar houden het huis lekker warm en zijn in tal van stijlen te koop. Ook is er veel aanbod qua stofsoorten, stofdikte en ook qua ophanging van de gordijnen via haken, ringen, rails, etc. U komt vast wel dé voor u perfecte gordijnsoort tegen!