Woonkamer

Ontbreekt er nog iets aan je net gerenoveerde woonkamer? Denk dan eens aan passende gordijnen op maat!

gordijnen woonkamer

Na dit voorjaar zoveel maanden binnen te hebben gezeten en een aankomende winter die er op duidt dat het niet anders zal zijn, heb je besloten om je huis van een grondige renovatie te voorzien. Je wilt straks natuurlijk wel comfortabel binnen zitten, zeker als het weer een maandenlange strijd gaat worden en je nog nauwelijks de deur uit mag. 

Vandaar dat je de afgelopen weken al goed aan de slag bent gegaan. Je hebt een nieuwe parketvloer in de huiskamer laten leggen, die het geheel een stuk lichter en moderner maakt. Ook heb je nieuwe verlichting laten installeren en je hebt de schemerlampen van voorheen te vervangen met moderne led spots voorzien van dimmers, zodat je je woning ten allen tijde kunt voorzien van een gepaste sfeer. 

Een stel nieuwe gordijnen kun je woonkamer helemaal afmaken

Na de aankoop van een nieuwe bank en salontafel had je eigenlijk het idee dat je daarmee wel alles had wat je nodig dacht te hebben, maar er ontbreekt nog een laatste detail wat je tot nu toe over het hoofd had gezien. Je wilt namelijk ook de gordijnen vervangen door een iets moderne om zo het geheel af te maken en je woning comfortabel en klaar te hebben voor de komende maanden. 

Je wilt een gordijn op maat laten maken, met de juiste kleuren, zodat je woonkamer echt een volledige nieuwe frisse look krijgt. Natuurlijk moeten ze ook aansluiten bij je net gelegde vloer en aangeschafte meubels, dus het is niet zo maar een snelle keuze maken bij een of andere gordijnenwinkel. Nee, je wilt een degelijke investering doen die als het ware net als de kers op de taart, jouw nieuwe leefomgeving helemaal afmaakt. Je bent daarom online al een beetje aan het speuren gegaan, om de verschillende mogelijkheden te verkennen. 

Met zoveel mogelijkheden is het lastig kiezen. Misschien wil je wel vitrage voor ’s zomers en inbetweens voor de wintermaanden

Je zit nog een beetje te twijfelen tussen vitrage en inbetween gordijnen. De vitrage zijn iets voordelig in aanschaf en houden pottenkijkers buiten de deur, maar er blijft toch wel de nodige lichtinval van buiten bewaard. De inbetweens zijn iets voller dan de vitrage gordijnen, en geven een gezellige en luchtige sfeer. Je zit er ook aan te denken om straks voor een eventuele combo te gaan en misschien ’s winters voor de iets zwaardere inbetweens te gaan en deze gedurende de zomermaanden af te wisselen met vitrages. 

Gelukkig kunnen beide soorten op maat gemaakt worden en zijn ze gemakkelijk online te bestellen. Daarnaast kun je uit verschillende kleuren kiezen, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw nieuwe op maat gemaakte gordijnen perfect aansluiten op jouw gerenoveerde woonkamer. Om deze manier kun je jezelf gerust stellen en er vanuit gaan dat de nieuwe look in je huis je de rust en het comfort geeft, waarmee je eigenlijk niet eens meer naar buiten wilt!