Tips

Een traplift afstemmen op je interieur

traplift

Je overweegt een traplift aan te schaffen voor in je woning? Jijzelf of een van je gezinsleden is slecht ter been of verwacht dit in de toekomst te worden? Dan is een huislift een uitstekende optie. Soms zijn mensen bang dat dit er niet fraai uitziet. Tegenwoordig hoef je daar echter absoluut niet bang voor te zijn. Een traplift is zeer goed af te stemmen op je interieur. Doe je winst met onderstaande praktische tips.

Traplift naar eigen voorkeur

Op het gebied van trapliften is er veel mogelijk. Hij is zo goed als helemaal op maat te laten maken volgens je persoonlijke wensen. Je kunt onder meer kiezen voor een dunne enkele rail en een compacte, opklapbare stoel. Je begrijpt dat de lift dan nauwelijks zichtbaar is in het interieur. Er zijn veel opties mogelijk.

Stoel passend bij design

De stoel van de traplift is in de meeste gevallen duidelijk zichtbaar. Kies je nu voor een kleur die perfect aansluit bij je interieur, dan valt de lift veel minder op. Op die manier kan de huislift zelfs een aanwinst betekenen. De stoelen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Je hoeft absoluut geen witte of grijze te nemen. Wellicht kies jij bijvoorbeeld voor de rode of de blauwe variant. Kies je voor een samenhang met je interieur, laat de stoel dan bekleden in dezelfde kleur als de muur en je meubilair.

Kleur van de rails

Ook de rails van de traplift is vaak goed zichtbaar. Je kunt de rails in verschillende kleuren laten lakken. Denk aan mooie en neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart en bruin. De trapleuning kan soms wel en soms niet blijven zitten. Dit is afhankelijk van het feit of de lift wel of geen binnenbocht heeft. Blijft de trapleuning wel zitten, dan is het mooi om de rails af te stemmen op de kleur van de leuning.

Verschillende soorten bekleding mogelijk

Als het gaat om de bekleding van de stoel, dan ga je natuurlijk allereerst voor het comfort. Dit betekent niet dat je verder geen keus meer hebt. Er zijn allerlei texturen verkrijgbaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een retro stofje, leren bekleding of stof. Het is mooi als de kleur aansluit bij het design van zowel de boven- als de benedenverdieping.