Slaapkamer

Een donzen dekbed als je hunkert naar luxe en comfort

donzen dekbed

Niks is zo belangrijker als een goeie nachtrust. Een goed matras waar je lekker op ligt, een fijn kussen waardoor je nek kan ontspannen en lakens die als een Zwitserse alpenweide ruiken. Maar daarmee is jouw bed nog niet klaar. Want een berg lakens en zware dekens passen niet in dit rijtje thuis. Het is het donzen dekbed dat echter hier niet mag ontbreken en waarmee je jouw nachtrust een extra dimensie geeft. 

Wat is er fijner dan na een lange dag werken uitgeput in je bed te kunnen vallen? Even genieten van de rust en de duisternis, alvorens je ogen langzaam dichtvallen, jou meenemend naar dromenland. Of juist ’s ochtends wakker worden en nog even lekker wegdoezelen, terwijl je je nog even inrolt onder je dekbed, genietend van de warmte en het comfort. 

Na een nacht onder een donzen dekbed wil je niet anders meer

Voor het gros van de mensen geldt dat wanneer ze eenmaal hebben geslapen onder een donzen dekbed, ze nooit meer iets anders willen. Prikkelende dekens die verstrikt raken met de lakens, zware lagen op elkaar waaronder je je nauwelijks kunt bewegen en tegen de tijd dat je ze een keer wilt wassen, breekt de chaos uit. Nee, dekens zijn erg van de twintigste eeuw en daarvoor, donzen dekbedden zijn juist voor bedden van de toekomst. 

Je kunt bij het kiezen van een donzen dekbed een keuze maken uit verschillende warmteklassen. Deze lopen uiteen van 1+, 1 en 2 voor de koude wintermaanden en warmteklasse 3 en 4 voor de lente en de zomertijd. Op deze manier kun je jezelf altijd verzekeren van een passend dekbed dat aansluit op het seizoen. En natuurlijk kun je verschillende dekbedden combineren tot een 4-seizoenen-dekbed. 

Laat je dekbed met overtrek een variabele zijn in het ontwerp van je interieur

Tel daarbij op dat je je dekbed kunt voorzien van een trendy dekbedovertrek, zodat je ook je slaapkamer juist een moderne tint mee kan geven. Met de enorme selecties overtrekken die te koop zijn, kun je op zoek gaan naar die modellen die de beste combinatie vormen met de rest van jouw slaapkamer.