Interieurtrends

Drie redenen om een spanplafond te plaatsen

Wat is een spanplafond precies?

Een spanplafond is een relatief eenvoudig aan te brengen plafond van hoogwaardig materiaal. Spanplafonds zijn er in allerlei maten, soorten, vormen en uitvoeringen. Een merk spanplafond dat erg bekend is en veel variatie biedt, is Plameco. Alles wat u als consument wilt, is bij Plameco mogelijk. Denk aan spanplafonds in een hoogglans, matte of lichtdoorlatende stijl. Of meerdere moderne fotoplafonds. Of spanplafonds met specifieke verlichting. U kiest gewoon wat u wilt, want het is allemaal mogelijk met spanplafonds!

Waarom kiezen voor een spanplafond?

Maar wat zijn nu de belangrijkste redenen om te kiezen voor een spanplafond? Wat maakt dit type plafond nu zo speciaal? Een top drie met goede argumenten om ook uw eigen unieke spanplafond aan te schaffen!

1. Een hoog en gevarieerd plafond

Een spanplafond kenmerkt zich door de extra hoogte die je in de kamer creëert. Deze hoogte is niet alleen nuttig vanwege het feit dat mensen steeds langer worden en uw woning met spanplafond over tientallen jaren nog steeds voldoende hoogte heeft. Maar ook vanwege de visuele effecten die een hoog spanplafond heeft: er ontstaat een ruimtelijke en luxueuze sfeer. En natuurlijk biedt een spanplafond vele variatiemogelijkheden. Zo kunt u wat spanplafonds betreft kiezen uit talloze kleuren en lichteffecten. En die lichteffecten aanpassen qua kleur, lichtsterkte en voorzien van schaduweffecten wanneer het u uitkomt. Ook het projecteren van prachtige foto’s, zoals een strakblauwe lucht met zon, is eenvoudig te realiseren met een spanplafond. U kunt met een spanplafond kortom alle kanten op!

2. De kosten van een spanplafond

Een spanplafond is niet per se voordelig, maar dat kan wel. De prijs is feitelijk afhankelijk van meerdere factoren. De kosten van een spanplafond zijn namelijk afhankelijk van de eisen die u stelt. Drie variabelen bepalen de kosten van een plafond:

  • Het type spanplafond. Kiest u voor een matte uitstraling, voor hoogglans of voor een fotoplafond? Afhankelijk van dit soort keuze kan de prijs van uw spanplafond hoger of lager uitvallen.
  • Het oppervlakte van het spanplafond en de moeilijkheidsgraad van plaatsing.
  • De verlichting, plafondlijsten en mate van afwerking van het plafond zijn ook bepalend voor de prijs. Hoe fraaier verlicht, hoe netter en mooier de plafondlijsten en hoe luxueuzer afgewerkt, hoe duurder het spanplafond is.

3. Een spanplafond isoleert

Een spanplafond is luchtdicht, wat maakt dat wanneer je het spanplafond onder het oorspronkelijke plafond aanbrengt, de warmte onder het spanplafond blijft hangen. Dit betekent dat wanneer het spanplafond als verlaagd plafond fungeert je minder ruimte hoeft te verwarmen. In de ruimte tussen het spanplafond en het oorspronkelijke plafond kan isolatiemateriaal worden geplaatst.