Tuin

Hoe je de juiste tuinset uitzoekt

tuinset

Wat is nu de beste manier om in de zomer te genieten van je tuin? Inderdaad, onderuit gezakt met een lekker drankje in een tuinset. Met zo’n set bepaal je de sfeer in de tuin en kun je aan die sfeer je eigen swung geven. Hout, kunststof, wicker, metaal… Er bestaan enorm vele soorten materialen voor tuinsets. Maar waarin zit het verschil en welke specifieke eigenschappen hebben ze? Lees verder en we vertellen je alles.

Hoeveel ruimte heb je voor je tuinset

Voordat je rond gaat rijden naar tuincentra om een tuinset aan te gaan aanschaffen, is het handig om vooraf te bedenken hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Daarnaast moet je bedenken waar je de meubels voor wilt gaan gebruiken en of bepaalde meubelen wel geschikt zijn voor in de tuin. Een andere belangrijke vraag is, hoeveel onderhoud heeft de tuinset nodig?

Weinig ruimte

Ook als er weinig ruimte is in je tuin, kun je een prima zitplek creëren. Bistro- en balkon stoelen zijn hiervoor bijvoorbeeld een goede oplossing. Dit type stoelen biedt je de mogelijkheid om in de zomer buiten van de zon te kunnen genieten.

Vrij veel ruimte in de tuin

Op een middelgroot terras wordt de keuze die je in tuinmeubelen hebt al stukken groter. Niet alleen is er voor vrijwel elke smaak wat te vinden, maar ook de mogelijkheid tot verschillende soorten meubelen staan tot je beschikking. Kies bijvoorbeeld uit een kleine loungeset, een schommelbank of juist een meer standaard tuintafel met stoelen.

Veel ruimte in de tuin

Als je de beschikking hebt over veel terrasruimte, dan kun je ook probleemloos voor een enorme lounge kiezen en een aparte tuintafel. Zo’n woonkamer in de tuin heeft wel wat! Je kunt dit zelfs nog uitbreiden met een open haard, barbeque, etc.

Als je van een natuurlijke en klassieke uitstraling houdt, dan zijn houten tuinmeubelen waarschijnlijk een goede keuze voor jou. Hout heeft veel voordelen, net als de verschillende houtsoorten. Nadeel van een houten tuinset is dat deze wel wat onderhoud nodig heeft.

Wicker tuinsets

Heel populair op het moment zijn de wicker tuinsets. Dit materiaal, ook wel polyrotan genoemd, is een vlechtwerk van kunststof draden. Het materiaal zorgt ervoor dat je het nauwelijks kan onderscheiden van echt rotan. Wicker tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in een platte en een ronde uitvoering. 

Kunststof

Wanneer je juist op zoek bent naar een tuinset die weinig onderhoud nodig heeft en niet duur is, dan kan kunststof de uitkomst voor jou zijn. Kunststof is namelijk onderhoudsvriendelijk en voordelig in aanschaf. Het materiaal bestaat uit synthetisch geweven vezels en is verkrijgbaar in allerlei formaten, vormen en kleuren.