Tips

Verminder je energierekening aanzienlijk door over te stappen op LED lampen

tips voor het verlagen van je energierekening

Als ondernemer ben je er altijd in geïnteresseerd om te kijken naar de mogelijkheden om je onkosten te verminderen. Je wilt op een zo doeltreffend mogelijke manier je product kunnen fabriceren en aanbieden, zonder dat de kwaliteit er onder te lijden heeft. Hoe langer de kosten zijn om te kunnen produceren, hoe meer winst je aan het einde van het jaar in de boeken kunt bijschrijven. 

Het moderniseren van je onderneming is dan ook jaarlijks een speerpunt op de agenda. Ieder jaar probeer je door middel van veranderingen en aanpassingen op de werkvloer, de daadwerkelijke productiekosten stap voor stap naar beneden te brengen en zo laag mogelijk te houden. Natuurlijk is het daarom belangrijk te kijken naar de grondstoffen die jullie gebruiken, maar ook de bedrijfsruimte waar jullie produceren dient ieder jaar zorgvuldig te worden nagelopen om te zien of er ruimte is voor verbetering. 

De kosten voor energieverbruik kunnen gemakkelijk minder

Nadat je de cijfers van het afgelopen jaar eens goed onder de loep hebt genomen, ben je benieuwd of je de kosten voor energieverbruik enigszins kunt terug dringen. Het is je opgevallen dat deze uitgaven over de afgelopen jaren alleen maar zijn toegenomen, hoewel er met de nodige technische ontwikkelingen meer dan genoeg mogelijkheden zijn deze juist aanzienlijk te beperken. 

Een van de voornaamste speerpunten die je daarom ter sprake wilt brengen op de komende vergadering, is om te kijken naar de mogelijkheden om alle bestaande verlichting binnen jullie bedrijf te veranderen in Led verlichting. De nieuwe ontwikkelingen die de LED technologie met zich mee hebben gebracht, garanderen je ervan dat LED verlichting beslist niet onderdoet voor gewone conventionele verlichting, maar toch stukken goedkoper is. 

Op de werkvloer geef je de voorkeur aan LED Tl lampen dan ouderwetse buizen

Of het nu gaat om het vervangen van de oude TL lampen op de werkvloer door nieuwe armaturen en LED Tl buizen of het omschakelen op LED verlichting in de lampen op kantoor, al bij al gaat het binnen je bedrijf toch al snel om vele honderden lampen. Bij de LED winkel hebben ze je verteld dat je door gebruik te maken van LED lampen toch wel tot 90% aan energie kunt besparen in vergelijking met de traditionele verlichting die nu nog overal aanwezig is. 

Als bijkomende voordeel is ook de levensduur van led lampen aanzienlijk langer dan die van traditionele verlichting. Zo gaan TL led lampen 3 tot 5 keer langer mee dan de ouderwetse TL lampen. Op lange termijn zul je dus ook behoorlijk wat geld besparen, zeker als je er bij stilstaat hoe vaak TL buizen wel niet beschadigd raken. Niemand houd ervan om onder een flikkerende TL buis te moeten werken, en met een LED Tl buis is dat dan ook voorgoed verleden tijd. Bovendien krijg je bij de LED Winkel nog eens minimaal twee jaar garantie op de bij hen aangeschafte producten, zodat je er verzekerd van bent dat goedkoop geen duurkoop is!