Tips

De voordelen van een terrasoverkapping van aluminium

terrasoverkapping aluminium

Steeds meer mensen kiezen voor aluminium terrasoverkappingen. Niet zo vreemd, want hierdoor kun je al vroeg in het voorjaar buiten zitten en je rekt het buitenleven in het naseizoen ook behoorlijk op. Door die overkapping zit je namelijk voor een groot deel uit de wind en mocht het toch nog te koud zijn, dan kun je altijd een terrasverwarming aanzetten. Hieronder bespreken we de andere voordelen van een aluminium terrasoverkapping.

Makkelijk schoon te maken

Een belangrijk voordeel van aluminium overkappingen zijn dat deze makkelijk schoon te maken zijn. Er kan wat aanslag op het materiaal komen als je er in de winter wat minder aandacht aan hebt besteed, maar dat gaat er met een emmer warm water met een sopje zo weer vanaf. Hierdoor blijft zo’n overkapping van aluminium zijn luxueuze uitstraling behouden, een ander voordeel van een dergelijke overkapping.

Sterk en weinig onderhoud nodig

Naast het feit dat het aluminium van tegenwoordig erg makkelijk te onderhouden is, is het ook veel sterker waardoor het veel langer mee gaat. Deze duurzaamheid is ook verbeterd doordat het niet meer zo krasgevoelig is. In deze krassen kwam dan vuil, wat het aluminium dof maakte. Vooral voor een buitenhoek is dat erg vervelend. Met het aluminium van tegenwoordig heb je daar dus geen last meer van.

Uitvoeringen en mogelijkheden

Aluminium overkappingen zijn in meerdere uitvoeringen te koop. Zo kan een veranda uitgevoerd worden mét of zonder dakoverstek en met een voorgehangen dakgoot of geïntegreerde goot. Een vaak gekozen dakvorm is het lessenaarsdak, maar andere dakvormen zoals trapezium, zadeldak, en lessenaarsdak met verspringende wand of goot zijn ook mogelijk. Door al deze mogelijkheden kan je met een aluminium overkapping flink wat extra ruimte creëren, waardoor tevens de woning in waarde toeneemt.

Verschillende soorten van gebruik

Een aluminium overkapping kan je op verschillende manieren gebruiken. Veel mensen gebruiken hem als terrasoverkapping, soms in combinatie met één of meerdere zijwanden. Je zit dan droog, uit de wind en de tuinmeubelen kunnen gewoon blijven staan. Een andere mogelijkheid is om de overkapping als veranda te gebruiken. De extra ruimte die dan ontstaat kan je dan eventueel nog extra verwarmen of ventileren. Bij aanschaf van een overkapping is het aan te raden om te letten op de uitbreidingsmogelijkheden. Misschien heb je aanvankelijk nog niet zo’n behoefte aan een schuifpui of openslaande deuren, maar dat kan in de toekomst natuurlijk altijd  veranderen.