Tips

De basis voor een goede samenwerking met een aannemer

een goede samenwerking met een aannemer

Aannemers van verbouwingen zijn cruciale bondgenoten in jouw zoektocht om je huis te verbeteren. Er zijn maar weinig mensen die de tijd, ervaring of het vermogen hebben om het allemaal zelf te doen. Dat is waar de aannemer komt kijken: om jouw huis renovatie te organiseren en tot een succesvolle voltooiing te brengen. De meeste aannemers van verbouwingen zijn eerlijk, bekwaam en diplomatiek… en ze zijn van mening dat het proces alleen kan worden verbeterd als klanten een paar belangrijke dingen wisten voordat ze het contract tekenden! Welke dat zijn lees je in onderstaande blog.

Ze werken liever niet met ‘jouw mensen’

Je hebt de aannemer ingehuurd voor een volledige keukenrenovatie. De aannemer is volledig aan boord en dan komt het nieuws dat je wilt dat jouw neef, die loodgieter is, het sanitair voor zijn rekening neemt. En je hebt een oom die het elektrische werk doet.

De aannemer is echter een facilitator in het centrum van een grote groep onderaannemers. De aannemer heeft dus mensen waar hij mee werkt en heeft anderen in gedachten als back-ups. Bijna net zo belangrijk is dat de aannemer van de verbouwing een zwarte lijst heeft van onderaannemers die problemen veroorzaken, een lijst die is gesmeed door jaren van ervaring.

Door jouw oom te gebruiken, zou de aannemer werken met iemand met wie hij of zij geen vaste relatie heeft. Ten tweede ontneemt de aannemer werk van een groep anderen die mogelijk afhankelijk zijn van de aannemer voor vast werk. Ten derde bewijs je jezelf een slechte dienst door geen gebruik te maken van een groep werknemers die vooraf zijn gescreend om de klus te klaren.

De basis voor een goede samenwerking met een aannemer

Ze houden er niet van om je oude spullen opnieuw te gebruiken

Je houdt gewoon van die knoestige grenen keukenkasten uit 1952. Zo vintage, zo romantisch en doet je denken aan een berghut, toch? Je vraagt ​​de aannemer om ze te bewaren, op te knappen en opnieuw te gebruiken met de verbouwing.

Een probleem met oude dingen, en met name kasten, is dat ze op hun plaats kunnen blijven, maar uit elkaar vallen wanneer ze worden verwijderd. Oude dingen hebben die neiging. Houten vloeren kunnen niet gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden gebruikt. Oude glas-in-loodramen zien er geweldig uit, maar zijn op de lange termijn onpraktisch, zowel vanuit energie oogpunt als qua functionaliteit.

Als je iets toch wilt hergebruiken, houd dan rekening met de extra tijd en die nodig zijn om het bruikbaar te maken.

Aannemers willen dat je de volledige consequenties begrijpt van het hergebruik van oude, gebruikte items. In plaats van geld te besparen, kan het meer kosten met zich meebrengen dan de huiseigenaar had verwacht. Houd er rekening mee dat sommige hergebruikte oude items niet voldoen aan de moderne bouwvoorschriften en bij inspectie niet worden goedgekeurd voor gebruik. Een aannemer weet wat wel en niet legaal kan worden hergebruikt.

basis voor een goede samenwerking met een aannemer

Ze hebben een grotere loyaliteit aan hun mensen dan jij

Als klant ben jij waardevol voor de aannemer, niet alleen als bron van directe inkomsten, maar ook voor mond-op-mondreclame. Geen enkele verwijzing site of advertentie van een aannemer kan in de buurt komen van de waarde van positieve mond-op-mondreclame. Aannemers kennen je echter misschien maar twee maanden, en vaak kennen ze hun mensen al jaren, decennia zelfs.

Mocht je een probleem hebben met een bepaalde persoon, dan kan de aannemer zo ver gaan om de persoon uit het project te halen, al was het maar om de zaken met jou glad te strijken en het project draaiende te houden. Maar dat is een zeldzaamheid. Over het algemeen zou je weinig of geen problemen moeten hebben met de personen die betrokken zijn als de aannemer zich goed genoeg voelt om met die persoon samen te werken.

Ze proberen geen extra werk te krijgen

Bepaalde huiseigenaren zijn er soms van overtuigd dat aannemers renovatieprojecten onderbieden, terwijl ze ondertussen van plan zijn de projecten met extra taken te belasten nadat het contract is ondertekend.

Hoewel sommige aannemers dit natuurlijk kunnen doen, is dit niet de norm. In een perfecte wereld zouden aannemers graag al het beoogde werk op het contract hebben staan. Omdat dit geen perfecte wereld is, muren blijken kruimelig te zijn als ze als solide worden beschouwd, fundamenten slechter dan verwacht, enz. En dus is het helemaal niet vreemd als er extra kosten bij een verbouwing komen kijken.

samenwerken met een aannemer

Ze kunnen helpen met vergunningen, maar kunnen niet toveren

Aannemers kunnen de gemeente niet dwingen de regels te buigen. Vraag de aannemer niet om dit te proberen. Dit zou de reputatie van de aannemer bij de gemeente in gevaar kunnen brengen en zelfs tot boetes kunnen leiden.