Tips

Wat jaloezieën zo ideaal maakt

vlinderjaloezie

Bij het bepalen van de juiste raamdecoratie moet je met veel zaken rekening houden zoals de stijl van je interieur, maar ook de kleuren en eventuele patronen. Nog steeds wordt er vaak gekozen voor jaloezieen, niet op de laatste plaats omdat daar in de loop van tijd veel verschillende soorten zijn bijgekomen, zoals de vlinderjaloezie of de luxaflex jaloezie. De reden waarom nog steeds veel mensen kiezen voor jaloezieën in huis is omdat deze zorgen voor een fijne sfeer met een hoeveelheid lichtinval die jij bepaalt.

Jaloezieën kunnen al het licht buiten laten en zorgen dat er niets naar binnen schijnt. Dit maakt jaloezieën perfect voor in de slaapkamer, omdat je daar de ruimte helemaal donker mee kunt maken. Je kunt eventueel ook nog een verduisterend rolgordijn combineren met jaloezieën, waardoor je slaapkamer een fijne sfeer uitstraalt heeft, maar het ook totaal donker gemaakt kan worden. Ook in de woonkamer kan het erg fijn zijn om het zonlicht buiten te laten. Bijvoorbeeld om de ruimte koel te houden of om geen last te hebben van het licht bij het kijken van een film.

Jaloezieën zijn een erg goede isolator

Deze isolerende werking alleen al is een reden waarom veel mensen voor jaloezieën kiezen. Het werkt namelijk goed om een laagje lucht te creëren tussen de ruit en de jaloezie. De stilstaande lucht tussen raam en jaloezie wordt een isolator, waardoor warmte binnen blijft in de winter en in de zomer juist buiten. 

Ook goed om geluid buiten de deur te houden

Deze stilstaande lucht tussen je raamdecoratie en het raam zorgt ook voor een geluidsdemping, een techniek die ook veel in geluidsstudio’s wordt toegepast. Woon je dus langs een weg of in een gebied waar veel lawaai buiten is, dan zorgen jaloezieën ervoor dat dit geluid gedempt wordt. Een goedkope oplossing om geluidsoverlast te voorkomen.

Budget bepaald

Het is natuurlijk belangrijk te weten welk budget je hebt te besteden als je nieuwe raamdecoratie gaat kopen, maar bij jaloezieën is dat van minder belang. Dit komt omdat deze nooit heel duur zijn. Of je nu kiest voor houten jaloezieën, aluminium of kunststof; ze zijn allemaal goed te betalen en een van de goedkopere vormen van raamdecoratie.

Gekleurde jaloezieën

De meeste mensen kiezen bij jaloezieën nog steeds voor een vrij neutrale kleur zoals wit, grijs of crème, alleen bij gordijnen durven mensen nog wel eens af te wijken. Echter, net als met gekleurde meubels, kozijn of muren, kunnen gekleurde jaloezieën juist meer karakter geven aan de ruimte. Meestal neemt een raam een behoorlijke oppervlakte in beslag en dus de raamdecoratie ook, waardoor je daarmee heel erg de sfeer in de ruimte kunt bepalen.