Tips

De weg naar je droomhuis wordt makkelijker met de juiste hypotheek

droomhuis

Het is geen makkelijke weg geweest. Jaren ben je op zoek geweest naar een droomhuis. Die speciale plek die voldoet aan al jouw verlangens en waar je helemaal in balans en rust met jezelf kunt zijn. Maar via via heb je nu een plek gevonden die dat allemaal waar zou kunnen maken en je kan niet wachten om die verder te onderzoeken. 

Te midden van de natuur met een wijds uitzicht tot aan de horizon. Op een steenworp afstand kabbelt een kleine rivier richting lagere gronden en vanaf de top van de heuvel zie je zon in de verte ondergaan. Tegen de bosrand staat een kleine woning, meer dan 300 jaar geleden gebouwd in heel andere tijden. Maar zelfs vandaag de dag lijkt de tijd hier al die tijd te hebben stil gestaan. 

Jij bent verkocht, maar hebt je droomhuis nog niet gekocht

De eerste buurman is meer vijf kilometer verder op. Heel af en toe zie je in de verte een boer op zijn trekker over het land rijden, maar verder is het snel gedaan met menselijk contact. Niet dat het iets uitmaakt, want dat was toch een doel dat je voor ogen had. De rust vinden op een authentieke plek zonder drukte. Stilte was een droom die jij hier probleemloos ziet verwezenlijken. Jij bent inmiddels verkocht, maar je hebt dit paradijs nog niet gekocht.

Zover is het natuurlijk nog niet. Het is een zaak om wat te willen kopen, een andere zaak is om het allemaal te kunnen financieren. Vanwege de enorme hoeveelheid grond die samen met jouw droomwoning in de verkoop staat, is de prijs toch aanzienlijk hoger dan waar je eerst op gerekend had. Het kan dus geen kwaad om eens te gaan bedenken hoe je je droom gaat financieren. 

Kies de juiste hypotheek om jouw aankoop te financieren

Als je een hypotheek wilt afsluiten om je droomhuis te kunnen financieren is het belangrijk ervan bewust te zijn dat er verschillende financieringsmogelijkheden zijn die door verschillende financieringsbedrijven worden aangeboden. Vergelijk hypotheekrente van verschillende aanbieders voordat je een definitieve keuze maakt. Er zijn uiteenlopende offertes beschikbaar, afhankelijk van de hypotheekvorm, de rentevaste periode en de woningwaarde.