Tips

Welk beter plan voor de winter dan iedere ruimte in huis opnieuw te behangen?

behangen

Met een lange winter voor de deur hebben jullie al volop plannen gemaakt hoe jullie deze straks het beste kunnen doorbrengen. Het zit er dik in dat de beperkende maatregelen die zijn opgelegd vanwege het coronavirus de komende maanden nog wel van stand zullen blijven, dus thuis blijven en sociale contacten vermijden zal de toon zetten voor de komende winter. Daarom dat jullie besloten hebben om tijdens de komende maanden jullie huis kamer voor kamer van een make over te voorzien. 

Aangezien jullie dit jaar al twee vakanties hebben moeten annuleren door alle covid commotie, hebben jullie best wat geld uit kunnen sparen. Het leek jullie daarom een goed plan dit extraatje te investeren in het aanpassen en veranderen van de verschillende ruimtes in jullie huis. Kleine details zoals nieuwe verlichting, andere gordijnen en wat nieuw meubilair, moeten jullie helpen om straks een nieuwe sfeer te creëren. 

Met de enorme keuze aan verschillende ontwerpen kun je voorlopig vooruit

Maar als er een aspect is waarmee jullie straks eindeloos aan de gang willen gaan is het door bijna alle kamers opnieuw van behang te voorzien. Met een lik verf aan de ene muur en verfrissende behang motieven op de andere muur, kun je iedere kamer in huis, maar ook zelfs de gang en het toilet, van een volledig nieuwe look voorzien. En behang kiezen lijkt makkelijk, maar de keuze voor een geschikt behang is zo snel nog niet gemaakt. 

Vandaar dat jullie ook al weken met elkaar door allerlei soorten behangmotieven aan het speuren zijn, om te beslissen welk design je in welke ruimte wilt gebruiken. Bij de behangexpert kun je terecht voor maar liefst 30.000 verschillende soorten ontwerpen behang, zodat je wel even zoet zult zijn voordat je een beslissing maakt welke type in elke kamer moet gaan komen. Maar dat doen jullie juist graag. 

Niks fijner dan samen te bekijken met welk behang je welke sfeer wilt creëren

Onder het genot van een goede fles wijn, een lekker hapje en leuk achtergrondmuziekje kunnen jullie uren op de bank doorbrengen, samen speuren naar nieuwe verlichting, lachen om de vreemde combinaties die je tegenkomt en het bekritiseren van elkaars gekke ideeën, die af en toe lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan, als het gaat om persoonlijke voorkeuren voor een bepaald soort ontwerp. 

Hoe dan ook, jullie zijn het er meer dan over eens dat het opnieuw behangen van verschillende ruimtes een welkome bezigheid zal zijn om jullie de komende maanden te entertainen. Met de enorme keuze aan mogelijkheden, kun je zelfs met een design beginnen en aan het eind van de lente met een ander design eindigen. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er zijn wel behang ontwerpen van te vinden.