Tips

Tien tips voor verhuizen en inpakken

verhuizen en inpakken

We zeggen het nog maar een keer: verhuizen gaat niet vanzelf! Maar het hoeft ook niet ellendig te zijn. Er zijn zoveel details bij het verhuisproces, zoals verhuizers inhuren, lijsten maken, vooruit plannen, maar als je een plan hebt, kun je efficiënt en gemakkelijk van het oude huis naar het nieuwe huis komen. Bekijk onze tips voor verhuizen en inpakken.

Tip 1: Maak een plan voor de eerste dag van inpakken tot het einde van de verhuizing

Waarschijnlijk is de beste verhuistip om een ​​volledig plan te hebben. Het zal altijd helpen om een ​​groot proces soepel te laten verlopen. Zodra je weet dat je gaat verhuizen, begint je met het plan. Geef aan wat je moet doen en wanneer en bewaar het hele plan in één notitieboekje of map. Bewaar hier contacten voor de verhuisbedrijven, eventuele verhuurders, enz. Gebruik dit ook om het schema te schetsen, zodat je dingen kunt afvinken terwijl je bezig bent.

Tip 2: Plan de verhuizers zo vroeg mogelijk in

Bespaar jezelf later de hoofdpijn door de verhuizers zo vroeg mogelijk in te plannen om jouw tijd vast te leggen. Het is prima als je niet precies weet hoeveel spullen je gaat verhuizen, zolang je de grootte van het huis waar je uit gaat en de locatie waar je naartoe gaat opgeeft, kun je doorgaan met de offerte. Werk samen met het verhuisbedrijf terwijl je inpakt om ze op de hoogte te houden van hoeveel je precies gaat verhuizen op die dag.

Tien tips voor verhuizen en inpakken

Tip 3: Probeer tijdens de daluren te verhuizen

Verhuizen in het midden van de week of in het midden van de maand kan iets voordeliger zijn als die timing voor jou werkt. Vraag bij enkele verhuisbedrijven na wanneer zij je de beste deal kunnen bieden en kijk of je samen tot een plan kunt komen.

Tip 4: Als je zelf verhuist, huur dan op tijd een vrachtwagen en maak een plan

Als je van plan bent om de verhuizing alleen te doen, wil je toch een uitgebreid plan opstellen en vroeg een vrachtwagen huren, zodat je er zeker van kunt zijn dat je verzekerd bent. Volg veel van hetzelfde advies voor als je verhuizers zou hebben.

Tip 5: Pak gratis dozen bij bedrijven

Bovenaan de lijst met verhuistips voor inpakken staat het vinden van gratis dozen. Om geld te besparen, controleer je de plaatselijke kruidenier of vergelijkbare winkel op dozen die ze weggooien. Misschien geven ze je de dozen gratis. Je kunt ook buren en vrienden vragen of ze dozen hebben of verwachten.

Tip 6: Maak je eten op

Om te voorkomen dat je een hoop voedsel moet verplaatsen of overtollig voedsel moet weggooien, bedenk je een maaltijdplan voor de week of twee voordat je gaat verhuizen om zoveel mogelijk voedsel op te gebruiken, vooral de bederfelijke waren. Items uit de voorraadkast zijn gemakkelijk mee te nemen naar de nieuwe plek, maar je wilt niet te maken krijgen met een heleboel koelkast- en diepvriesproducten.

tips voor verhuizen en inpakken

Tip 7: Leg een donatie stapel aan tijdens het inpakken

De gouden regel van verhuistips voor inpakken is om niets te verplaatsen wat niet nodig is. Begin terwijl je aan het inpakken bent met een doos met dingen die je wilt doneren, en begin zelfs met een doos met dingen om weg te gooien. Verhuizen zal gemakkelijker zijn als je niet met dingen rondrijdt die je eigenlijk niet wilt of nodig hebt.

Tip 8: Zorg voor de nodige papieren voor de verhuizers en zorg dat ze een parkeerplaats hebben

De logistiek hiervan hangt af van waar je naartoe verhuist. Als je je in een flatgebouw bevindt en/of naar een flatgebouw verhuist, moet je mogelijk de verhuizers inlichten. Indien mogelijk, moet je ook kijken of je voor het gebouw een plek kunt vrijhouden voor de verhuiswagen. Als je in een huis woont, zorg dan dat je een vrije oprit hebt voor de verhuiswagen of een vrije plek op straat.

Tip 9: Zorg voor contant geld voor de verhuisdag

Plan vooruit en houd wat contant geld bij de hand om de verhuizers een fooi te geven. Die kosten worden niet doorberekend in de verhuiskosten, en het is belangrijk om ze een fooi te geven voor hun werk. Baseer de fooi op het genoemde bedrag, zodat je een idee hebt van hoeveel je nodig hebt.

Tip 10: Plan vooruit voor de eerste paar maaltijden op de nieuwe plek

Verhuizen is stressvol, en een manier om dat een beetje te verlichten, is door een plan op te stellen om eten te bestellen voor in ieder geval het eerste diner in het nieuwe huis. Het zal minder druk zijn om de keuken uit te pakken en een puinhoop te maken in het nieuwe huis en zal je een beetje rust geven. Je kunt zelfs plannen om de volgende dag af te halen, afhankelijk van de grote verhuisklus die je voor de boeg hebt.