Tips

Ga jij verhuizen? Wij zetten de beste verhuistips voor je op een rijtje

de beste verhuistips

Verhuizen is een hele opgave. Een gedegen voorbereiding is dan ook essentieel om onnodige stress te voorkomen. In dit blog vind je daarom een aantal handige verhuistips om je op weg te helpen.

1. Hulp bij verhuizen of zelf doen?

Afhankelijk van je situatie kan het handig zijn om een bedrijf in te huren voor hulp bij verhuizen in plaats van alles zelf te doen. Mocht je overwegen om professionele hulp in te schakelen, dan is het verstandig om een aantal bedrijven met elkaar te vergelijken. Let erop dat je ook checkt in hoeverre het bedrijf verzekerd is wat betreft eventuele schades of diefstal.

2. Begin op tijd.

Niets is zo vervelend als tijdstress bij een verhuizing. Zorg er daarom voor dat je begint met inpakken zodra je verhuisdozen en/of opslagruimte hebt. Probeer daarnaast elke dag wat dozen in te pakken, zodat je het werk een beetje verspreidt.

3. Checklist en planning.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Eén van de beste verhuistips die we je kunnen geven is om georganiseerd aan de verhuizing te beginnen. Maak een realistische tijdsplanning en stel een checklist samen van dingen die je nog moet regelen. Dat je momenteel dit blog aan het lezen bent, is een teken dat je op de goede weg zit. De beste verhuistips vind je immers online.

4. Meet je meubels.

Van alle handige verhuistips is deze misschien wel het meest van belang. Vooral grote meubels als banken en grote tafels passen soms niet door de deur. Meet dit daarom van tevoren op, zodat je op het moment van de verhuizing niet voor verrassingen komt te staan.

5. Nummer de dozen.

Voorzie elke doos van een nummer of kamernaam. Noteer hoeveel dozen er per kamer zijn en hou dit bij op een aparte lijst. Eventueel kun je een sterretje zetten bij dozen met kostbare spullen, zodat je deze extra goed in het oog kunt houden.

6. Pak de dozen handig in.

Stop niet alle zware spullen in één doos, maar verspreid lichte en zware voorwerpen. Als je ruimte over hebt, is het handig om dit op te vullen met vulmateriaal. Hierdoor verschuift de inhoud van de doos niet en gaan er geen spullen kapot. Eventueel kun je ook (zachte) kleding gebruiken om dozen op te vullen. Uiteraard doe je er ook goed aan om serviesgoed en andere breekbare spullen apart in te wikkelen voordat je ze in de doos stopt.