Tips

Zo kun je je vinyl vloer schilderen!

je vinyl vloer schilderen

Het schilderen van vinylvloeren is een goedkope manier om je kamer een frisse update te geven! Veel mensen denken nog steeds dat het schilderen van een vinyl vloer niet mogelijk is, maar dat is het dus wel! Je zult niet geloven hoe eenvoudig en snel het is om dit te doen. Heb je verouderde vinylvloeren maar geen budget om ze te vervangen? Je kunt ze met een klein budget volledig transformeren. Lees verder om te leren hoe je een vinylvloer schildert. En maak je geen zorgen: vinyl vloeren verven is een erg duurzame optie als je de juiste benodigdheden gebruikt. Hieronder de stappen om jouw vinyl vloer te schilderen.

Selecteer de kleur(en) die je wil gebruiken. Wil je een zachte look? Kijk dan eens naar antiek wit en antraciet. Zorg ervoor dat je veranda- of vloerverf koopt. Het is duurzaam en bestand tegen veel voetverkeer.

Maak het vloeroppervlak als eerste goed schoon. Zorg ervoor dat het vrij is van stof en vuil. Je kunt hiervoor een normale vloerreiniger gebruiken. Breng daarna eerste een laag interieur primer voor algemeen gebruik aan op de hele vloer. Giet de primer eventueel rechtstreeks op de vloer en gebruik een kleine verfroller om het uit te smeren. Eén laag primer werkt prima. Laat dit een nacht drogen.

Nadat je de primer een nacht had laten drogen, schilder je de hele vloer twee keer met de gewenste kleur. Gelukkig droogt deze verf vrij snel, maar je kunt eventueel een ventilator gebruiken om het proces te versnellen. Op die manier kun je twee lagen op één dag doen. 

Je zult merken dat het schilderen van een vloer veel sneller gaat dan het schilderen van muren. Met andere woorden, het is gemakkelijk om ’s avonds na het werk dit nog te doen.

Zo kun je je vinyl vloer schilderen

Is de vloer eenmaal geschilderd met een goede kwaliteitsverf, dan gaat deze lang mee. Ook bij intensief gebruik is er geen enkele schade of krassen te zien. Het voordeel is natuurlijk dat als de vloer wel een keer beschadigd raakt, door iets zwaars wat er overheen wordt getrokken, dan is de vloer weer makkelijk bij te werken. Zorg dan ook altijd dat je wat verf overhoudt of nieuw koopt als je alles op hebt gemaakt. Op deze manier kan een vinyl vloer erg lang mee gaan, en is het een van de weinige vloeren die te herstellen is als deze beschadigd raakt.