Interieurtrends

Welke Eetkamertafel Past in Jouw Interieur? Ontdek het Hier!

eettafel

Kan je eetkamer een update gebruiken of heb je gewoon een nieuwe eetkamertafel nodig? Dit artikel legt uit welke eetkamertafel perfect past in je interieur. Daardoor bespaar je een hoop tijd en moeite.

Een eetkamertafel is niet alleen functioneel. Het voegt ook een heleboel gezelligheid en sfeer in de kamer toe in huis. Tijdens de feestdagen breng je veel tijd door aan tafel met familie en vrienden. En wat dacht je van het ontbijt iedere ochtend? Gelukkig is het aanbod in eetkamertafels groot. Lees gauw verder en kies de beste eetkamertafel voor je eetkamer of keuken. Alle belangrijke tips staan hieronder voor je op een rijtje. 

Kies het juiste formaat 

Ten eerste, de eetkamer moet goed passen in de ruimte die je hebt. Een grote tafel is erg fijn, echter moet het niet in de weg staan. Zorg dat er ongeveer 1.20 meter ruimte achter de stoelen blijft. Dan loop je nog gemakkelijk langs! Hoeft er niemand langs te lopen? Dan is een ongeveer 70 cm ook voldoende. 

Kies de juiste vorm 

Eetkamertafels zijn in verschillende vormen verkrijgbaar, van rond en ovaal tot vierkant en rechthoekig. Welke vorm je kiest, dat hangt vooral af van je persoonlijke smaak en voorkeuren, want er zijn voor- en nadelen aan iedere vorm!

Een ronde eetkamertafel heeft meer ruimte nodig, echter geeft het wel een gezellig gevoel. Iedereen zit dicht bij elkaar en het is makkelijk om er een extra stoel aan toe te voegen. Ook is het fijn dat er geen hoeken zijn waar je je aan kan bezeren. Een pluspunt wanneer je kinderen in huis hebt!

Een rechte eetkamertafel zet je daarentegen eventueel tegen een muur aan om meer ruimte te maken. Wel voelt het minder gezellig aan, omdat je soms een flinke afstand tussen elkaar hebt.

Kies het juiste materiaal 

Het materiaal heeft een grote invloed op de uitstraling eetkamertafels. De materiaalkeuze bepaalt voor een groot gedeelte of deze past in je interieur. Zo heb je onder andere keuze uit verschillende houtsoorten, marmer, glas en metaal.

Een houten exemplaar oogt klassiek en tijdloos. Wil je luxe uitstralen, dan ga je voor marmer. Een glazen eetkamertafel is een stijlvolle optie voor een modern interieur. Metaal geeft een robuuste en industriële look. Denk ook na over de krasbestendigheid en onderhoud van ieder materiaal. Op glas ontstaan snel krassen terwijl hout erg duurzaam is. 

Conclusie 

Hopelijk helpen bovenstaande tips je bij het uitkiezen van een nieuwe eetkamertafel. Bij meubelaanbieders, zoals Emob, kies je uit een breed scala aan materialen, vormen en formaten. Dat maakt het gemakkelijk om snel je ideale eetkamertafel te vinden. Bedankt voor het lezen en succes met je zoektocht! Hopelijk heb je snel een prachtige toevoeging aan je interieur.