Tips Woonkamer

Hoe de juiste hoekzetel kiezen?

hoekzetel

Een nieuwe hoekzetel kopen is niet zo voor de hand liggend. Een zetel kan bijna je hele interieur beïnvloeden. In dit artikel geven we je graag al wat handige tips mee waar je zeker op kan letten bij het aanschaffen van een hoekzetel.

Laat je inspireren

Nog geen idee wat voor hoekzetel je wilt aanschaffen, zoek dan zeker op het internet naar inspiratie op Instagram of Pinterest. Daar kan je heel wat verschillende modellen en stijlen vinden. Naast het doorzoeken van Instagram en Pinterest, kan je ook gewoon op Google eens naar kwalitatieve meubelwinkels surfen.

De duurzaamheid van een zetel

Eén van de belangrijkste zaken bij het kiezen van een zetel is dat de zetel lang mee gaat. Hierbij is het belangrijk dat je kijkt uit welke materialen de zetel is gemaakt.  Heel veel zetels beginnen al snel slijtage te vertonen bij gebruik. Vraag bij de aankoop van een zetel tips in de winkel om de zetel in goede staat te houden. Dit kan meestal al door voorzichtigheid en de juiste onderhoudsproducten.

De bekleding

De bekleding van je hoekzetel moet goed bij je interieur passen. Daarnaast is het ook belangrijk om te bepalen hoe je de zetel gaat gebruiken. Wordt er in gegeten? Mogen er dieren op zitten? Komt er vaak volk op bezoek? Deze vragen zijn belangrijk om het juiste materiaal van de bekleding te kiezen. Ga je voor leer dan heb je een meer luxueuze design, maar moet je wel oppassen voor beschadigingen. Ga je voor stof dan krijg je eerder een warmere look. Een stoffen zetel zit vaak aangenamer, maar is moeilijker te onderhouden en fragieler voor vlekken of haren. Als je graag eet in de zetel en daardoor geregeld plekken maakt is het ook goed om te kijken naar een wasbare hoes.

Hoe de zetel opstellen?

Hoekzetels zijn tegenwoordig heel populair. Bij de meeste hoekzetels heb je keuze uit verschillende opstellingen, die je naar wens kan samenstellen. Bekijk dus altijd goed hoeveel plaats je zetel in beslag mag nemen en waar je hem juist wilt zetten. Je kan voor een compacte hoek met eiland gaan of kiezen voor een mega zithoek.

Breng comfort in huis

Niets voelt beter dan thuis komen na een zware werkdag en je in de zetel leggen. Daarom is comfort nog steeds top prioriteit bij het kiezen van een zetel. Je kan vaak kiezen tussen harde kussens of kussens waar je wat op kan doorzakken. Hiervoor is het dus nuttig om de zetel in de winkel te gaan testen.