Interieurtrends

Een Scandinavische kerst: tips voor versiering

scandinavische kerstversiering

In het hoge noorden weten ze als de beste hoe ze kerst moeten vieren én hoe ze huizen moeten inrichten. Bij een Scandinavisch interieur, hoort natuurlijk minimalistische en neutrale kerstversiering. Wij geven tips voor een warme en gezellige kerstsfeer in Scandinavische interieur stijl. Van de kerstboom tot lichtjes en decoratie. 

minimalistische kerstversiering

Een minimalistische kerstboom

Ga dit jaar eens voor een kleinere, ‘kale’ kerstboom, in plaats van een grote, vol gedecoreerde reus. Een Scandinavische boom is vaak langer en dunner en heeft minder versieringen. Kies voor neutrale kleuren, zoals zilver, goud, zand, wit of zwart. Lichtjes zijn niet noodzakelijk in zo’n minimalistische boom, maar het mag natuurlijk wel! Zet de boom vervolgens in een mooie, grote mand, van bijvoorbeeld vilt of riet. Liever geen kerstboom in huis? Kies dan voor een metalen boom, een grote tak of maak zelf een variant van houten planken.

neutrale kerstversiering

Neutrale decoratie

Aan de slag met decoratie? Haal dan de natuur in huis! In het hoge noorden speelt de natuur een grote rol in het leven. Kies bijvoorbeeld voor kerstversiering van takken, dennenappels, hout of droogbloemen. Een mooie tak uit het bos hang je gemakkelijk op een twee dikke touwen en decoreer je vervolgens met een paar kerstballen. Ben je gek op DIY-en? Maak dan zelf mooie sterren van bijvoorbeeld takjes, karton of kralen. Leuk als piek in de boom, als ‘krans’ aan de deur of gewoon aan een touwtje voor het raam. 

kerstversiering neutraal

Warme vachtjes en plaids

Misschien heb je er al een in huis: een knus, Nordic schapenvachtje. Zo’n vachtje is niet alleen mooi om op de vloer, in een stoel of op de bank te draperen, maar past ook perfect bij de kerstsfeer. Leg er bijvoorbeeld een bij de kerstboom of maak een gezellig hoekje in de woonkamer. Ook hierin komt die liefde voor de natuur weer terug.