Interieurtrends

Breng licht in je leven met LED spots

led spots

Nadat de oude gloeilamp overal verdween uit de schappen ben je niet echt meer tevreden geworden over het licht in huis. De gloeilamp van toen bracht toch een specifieke sfeer met zich mee. En die nieuwe energiezuinige gloeilampen geven toch een heel ander soort licht.  Halogeen verlichting heb je ook geprobeerd. Het brengt op zich een fijne kleur met zich mee, maar verbruikt wel bijzonder veel energie. Het is daarom tijd om het licht in huis een andere draai te geven.

Ook jouw zijn de ontwikkelingen op verlichting niet ontgaan. De intrede van de LED verlichting heeft een zee van nieuwe uitdagingen mogelijk gemaakt. De toepassingen die led verlichting kan verzorgen zijn zo talrijk dat je niet eens weet waar je moet beginnen. Misschien wel bij het belangrijkste, en dat is bij jou in huis natuurlijk.

Een heel makkelijke manier om aan de slag te gaan is door het installeren van bijvoorbeeld de LED spot. Ze zijn prima te gebruiken om halogeenspots te vervangen. Er zijn namelijk verschillende lichtkleuren leverbaar, van fel wit tot warm wit. Op deze manier kun je altijd kiezen op welke plek je wat voor soort licht wilt. 

Overschakelen op LED verlichting geeft de nodige voordelen

Het gebruik van LED spots brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo is een van de eerste plekken waar je het switchen naar led spots het beste voelt je portemonnee. Je energierekening kan tot wel 90% goedkoper uitvallen als je de overstap maakt van halogeen naar led spots. Daarnaast gaan de LED spots ook aanzienlijk langer mee. Ze kunnen tot wel 30.000 uur mee en dat is maar liefst 15 keer zo lang als de halogeen spot. 

Speel je graag met licht en was je dimmer je favoriete instrument. Wees niet bang, want er zijn ook speciale dimbare LED spots verkrijgbaar tegenwoordig. Je kunt ook een speciale LED dimmer installeren, zodat je zonder problemen het licht naar je hand kunt zetten. Mocht je de specifieke lichtbundel met een 38 graden hoek van de halogeenlamp willen nabootsen, dan zijn er ook speciale LED spots met eenzelfde lichtval. Voor algemene verlichting kun je echter het best kiezen voor 90 of 120 graden LED spots.