Interieurtrends Keuken

Dit zijn dé keukentrends voor 2021

keukentrends-voor-2021

New year, new kitchen? Wie toe is aan een nieuwe keuken, kan het beste even dit artikel lezen. Wij zetten de mooiste keukentrends voor jou op een rijtje. Van duurzaam tot marmer en metallic. Een keuken om in te wonen én te leven.

Ben je benieuwd naar de nieuwste trends op het gebied van keukenstijlen? In 2021 komen er weer heel wat nieuwe stijlen aan bod. In de keuken breng je dagelijks veel tijd door. Vooral nu we al even niet meer kunnen genieten van uiteten in een restaurant, is de keuken in veel huishoudens een belangrijke plek geworden. We bereiden hier ons ontbijt, onze lunch en ons avondeten. En een plek waar je zoveel tijd doorbrengt, willen we natuurlijk zo gezellig mogelijk maken. Als je toe bent aan een nieuwe keuken óf als deze ruimte een boost kan gebruiken, kun je hier alvast inspiratie opdoen.

Ga voor stoer metallic of messing

Messing is in principe een legering van koper en zink. Koper is van nature erg zacht materiaal. Door hier zink aan toe te voegen, wordt het harder, zonder dat het bros wordt. Messing laat zich gemakkelijk bewerken en heeft een aantrekkelijke kleur, die erg op goud lijkt. Als je in de winkel dus meubels met gouden delen ziet, kun je er vaak vanuit gaan dat het messing is. Messing óf metallic, de vaak zilveren variant, zorgen voor een mooie eyecatcher in het interieur. Vooral in de keuken doen deze materialen het dit jaar goed. Het zijn duurzame materialen die je terugziet in kranen, wasbakken en handgrepen. Deze materialen passen erg goed bij zwart, wit én hout – bij bijna iedere basiskeuken dus. Als je messing of metallic toevoegt aan de basis van jouw keuken, zorg je met kleine elementen al voor een luxe en hippe uitstraling.

Sanitair Royal Strålning goud | Keukenkraan

Marmer in de hoofdrol

We zien het al een tijdje: marmer in huis. Je huis krijgt een luxe en chique look met dit materiaal. Het is weer helemaal terug van weggeweest! Deze steensoort zorgt voor rust. Het subtiele kleurverloop en de vaak prachtige nerventekeningen geven een speciale touch. Marmer kent vaak wel een flink prijskaartje, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook heel veel namaakstenen. Je kunt marmer het beste combineren met warme, zachte materialen, zoals hout of andere natuurelementen. Wist je dat marmer ook heel goed samengaat met metallic, messing en zwart metaal? Als je het werkblad van de keuken of de achterwand van marmer maakt, geef je deze ruimte meteen een elegante uitstraling. Ook fijn: marmer is heel gemakkelijk schoon te maken én door de nerventekeningen zie je er bijna geen viezigheid op. Liever kleine elementen van marmer? Ga dan voor marmeren accessoires, zoals snijplanken, zeepbakjes of pompjes. Alles mag!

Marmer Spatwand – Plaat Marmerlook – Achterwand 

De keuken als leefruimte

De keuken is al jarenlang niet meer alleen een praktische plek waar je het diner bereidt. Het is een ruimte in huis waarin iedereen samenkomt en gezelligheid centraal staat. Een kookeiland is niet voor niets al jaren erg populair. We zien in de trends van 2021 dat dit blijft. De keuken wordt het hart van het huis. Hier kun je eten, borrelen, loungen én koken. Als je de keuken volledig gaat verbouwen, kun je hier natuurlijk gemakkelijk op inspelen. Wil je kleine veranderingen doorvoeren? Kies dan voor een paar nieuwe barkrukken of eetkamerstoelen of een gezellige zithoek met een grote tafel.

Barkruk Low Woody | Mango hout – metaal 

Zwart blijft hip

We zien het al een tijdje: de zwarte keuken. Van een volledig zwarte keuken, tot kleine elementen van zwart marmer of metaal. Het handige van zwart is dat je er weinig op ziet én dat het meteen een elegante, chique uitstraling biedt. Witte keukens maken steeds vaker plaats voor zwarte varianten. Zwart gaat natuurlijk heel goed samen met baksteen, hout én andere kleuren. Ook de apparaten worden steeds vaker zwart, zo zie je tegenwoordig vaak zwarte koelkasten, keukenmachines, ovens en vaatwassers. Wil je extra hip doen? Kies dan voor een matzwarte keuken, nét een beetje anders en heel modern!

Industriële vakkenkast wandkast hout en metaal 

Duurzaam is helemaal van nu

Overal om ons heen wordt duurzaamheid een steeds belangrijker begrip. Niet alleen in kleding en voeding, maar ook als het gaat om interieur. We vinden het steeds belangrijk om te weten waar onze spullen vandaan komen. Een duurzame keuken kan daarom niet uitblijven. Die gaat niet alleen langer mee, maar is dus ook helemaal van nu! Want wat mooi is, hoeft helemaal niet schadelijk te zijn voor de natuur, weten we inmiddels. Ga voor producten en materialen die zijn geïnspireerd door de natuur. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van natuurlijke materialen in Scandinavische stijl, zoals zeegras, bamboe, hout en marmer. Combineer dit weer met goud, messing en zwart metaal. Comfort en duurzaamheid gaan trouwens hartstikke goed hand in hand. Zo zie je dat keukenapparatuur in 2021 steeds slimmer en energiezuiniger wordt. Hartstikke handig. Er zijn apparaten die je van een afstandje met een app kunt bedienen, er bestaan slimme ovens én zelfdenkende koelkasten. 

Samsung Family Hub – Amerikaanse Koelkast